A fa építőjáték több generációt is kiszolgál

Manapság, szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy fontos a természetesség a játékokban is, így többek polcára kerül például fa építőjáték. Az olcsó műanyag játékok megtévesztik a gyermekek érzékeit, hiszen a használatuk során nem megfelelően ítélik meg a játékok súlyát és textúráját, ráadásul a könnyen törő játékok sérülést is okozhatnak.

A fa építőkocka nem hiányozhat egyetlen játékospolcról sem

A gyermekek észlelése elsősorban a tapintáson és az ízlelésen alapul, ezért vesz mindent a szájába egy kisbaba. Ahogy a világ lassan kitárul a számukra és egyre több mindent fedeznek fel a környezetükből, úgy kapcsolják be a további érzékeiket is – így a látást, a hallást és a szaglást is – az észlelésbe. Ezért rendkívül fontos, hogy természetes anyagokból készült, jó minőségű játékokat adjunk a kezükbe, amelyek által valós, életszerű benyomásokat szerezhetnek. A fa építőkocka kétségkívül a segítségünkre lesz a kicsi fejlődése során, hiszen több éven keresztül mosolyt csal majd az arcára. Tartós kialakításának és jó minőségének köszönhetően, több gyerek, sőt, több generáció életében is jelen lehet egy fa építőjáték készlet.

Kreatívan, sokoldalúan használható, fejleszti a képzelőerőt, de a fantáziára és a rendszerszemléletre szintén pozitívan hat. Az építőelemek egymásra pakolásával és a különféle alakzatok megalkotásával a finommotorika fejlesztéséhez is tevékenyen hozzájárul a fa építőjáték használata. Annál pedig nincs is szórakoztatóbb, mint lerombolni egy fa építőjáték kreációt. Mivel jól kihasználható egy fa építőjáték, érdemes rá mielőbb, már egészen kicsi korban szert tenni. Nézzünk körül a használt játékok piacán is, ahol rendkívül jó áron szerezhetjük be ezt az örök darabot. Nagy valószínűséggel a nagyszülők pincéjében is lapul egy-egy régi fa építőkocka, ami nosztalgikus hangulattal és jó emlékekkel áraszthatnak el minket, szülőket is.

Fa gyerekjátékok vásárlása tudatosan

Rohanó világunkban, a környezet mind nagyobb mértékű pusztulásával folyamatosan az újrahasznosított, többfunkciós termékek vásárlására kell törekednünk. Nincs ez másként a játékvásárlás során sem. Fa gyerekjátékok vásárlásával a környezetet sem terheljük mű dolgokkal. A rövid életű műanyag játékok szemétbe dobásával rengeteg hulladékot termelünk, ami ráadásul végeláthatatlan ideig nem fog lebomlani. Emellett ezeknek a termékeknek az előállítása is rengeteg energiát és nyersanyagot követel, sajnos feleslegesen. Ha tudatosan, előrelátóan állunk a játékvásárlás kérdéséhez is, akkor a természetes anyagú, fa gyerekjátékok, textilek vagy fémtermékek megvételét helyezzük előtérbe. Szerencsére, ma már számos gyártó dobott piacra ilyen játékokat, a nagyobb bevásárlóközponton kínálatában is felfedezhetőek saját gyártású fa gyerekjátékok. Különféle típusú és megjelenésű modellek közül választhatunk. Ha pedig igazán egyedi és különleges darabokat szeretnénk, térképezzük fel a hazai kisvállalkozók által kínált fa gyerekjátékok választékát is. Ma már elérhető áron kínálják megvételre a sajátos, szeretettel készült termékeiket.

Változatos fa készségfejlesztő játékok

Ha a fa gyerekjáték kínálatra gondolunk, nemcsak a fa építőjáték juthat az eszünkbe. Hiszen a temérdek fa építőkocka mellett, számos más fa készségfejlesztő játék is a gyerekek rendelkezésére áll. Fából készülnek például a különböző bábuk és figurák, amelyekkel szerepjátékok és mesék játszhatóak el. A kihasználásuk módjainak száma végtelen, tulajdonképpen ennek csak a képzelet szab határt. Egy fa játékkonyha bizonyára sok örömet okoz a legtöbb kislánynak, felszerelve gyönyörű kivitelezésű, kézzel készített fa kiegészítőkkel. A kisfiúk pedig a fa autók, vonatok vagy golyópályák közül is választhatnak.

Amik viszont minden csöppségnek tökéletesen megfelelőek, a fa készségfejlesztő játékok. Ezek a finommotorika, a memória és a kognitív funkciók fejlesztését célozzák, amelyek minden gyermek életében szükségesek. A fa játékok sora tehát végtelen, vásároljunk tudatosan és körültekintően ezekből a minőségi, szép kivitelezésű darabokból és használjuk évekig, sőt akár évtizedekig is!