A fiús játékok varázslatos világa
Tagged Tags:

A játékok fiúknak és lányoknak egyaránt elérhetőek az online rendelés kényelmét kihasználva. A korszerű megoldások mellett a saját gyermekkorunkból is ismert darabok egyaránt beszerezhetőek. Vannak, akik a legújabb modellekre esküsznek, mások az időtállóság és a természetesség érdekében inkább a fa játékokat részesítik előnyben. De mi alapján érdemes választani? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe akkor, ha a cél a játékok fiúknak történő kiválasztása? Minek örülnek igazán a kicsik? Tarts velünk, cikkünkben ezeket a témákat vesszük sorra.

Játékok fiúknak? Ezek a legmenőbb fajták!

A játékok fiúknak kategória rendszerint az autózás, építőkockázás világát öleli fel, de a társasjátékok és a kártyajátékok is nagy népszerűségnek örvendenek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindez szülői hozzáállás és nevelés kérdése is. Ugyan a tablet és a televízió kétségkívül remekül lefoglalja a gyerkőcöket, de ha nem szeretnéd, hogy a monitor előtt nőjön fel gyermeked, akkor érdemes megmutatni neki azt a világot, ami igazán a gyermekkorról szól.

A fiús játékok között rendszerint megtalálhatóak a különféle járgányok. Igaz ez a szobában használható, kisméretű darabokra, és a szabadban ideális megoldásokra is. Ki ne szeretne egy saját dömpert, vagy játékmotort, amivel igazán menő lehet a kis cimborák között? Már gyermekkorban is hatással vannak a kicsikre a trendek. Látott valahol egy menő rollert? Két mese között egy mindent tudó tűzoltó autót reklámoztak?

A gyermekek rendkívül nyitottak a világra, és minden információ eljut hozzájuk, pláne azok, melyeket kifejezetten nekik céloznak. Vásárlás során ne feledkezz meg arról, hogy az egyedül használatos fiús játékok mellett társasjátékok is megtalálhatóak legyenek a gyermekszoba polcain. Ezek segítenek a szocializálódásban, és a barátságok kialakulását is előmozdíthatják.

Fejlesztő játék fiúknak

A játékok fiúknak javasolt darabjai természetesen nem csak a szórakozást szolgálják, hanem bizonyos típusok játékos formában a fejlődést is. 10 éves kor alatt szivacsként működik a kicsik agya, így amit ekkor elsajátítanak, az garantáltan beléjük ivódik. Persze tanulni és fejlődni sosincs késő, de érdemes ezt a korai időszakot kihasználni szülőként, és mindent megtenni a gyermek fejlődésének érdekében. Ezt a célt szolgálja a fejlesztő játék fiúknak.

Típusát tekintve nem sokban különbözik a kislányoknak ajánlottaktól, de az érdeklődési kört és a színvilágot mindenképpen érdemes szem előtt tartani. Legyen szó kreativitásról, egyensúly érzékről, kézügyességről vagy a fantázia világáról, mindenki megtalálhatja a gyártók ajánlatai között azokat, melyek megfelelnek az elképzeléseknek.

Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy milyen korosztály számára keressük a játékokat, hiszen ez alapvetően határozza meg azok körét. 5 éves kor alatt egészen más fejlesztő játékokat célszerű előnyben részesíteni, mint például egy 10 éves gyerkőc számára.

Gyerekjátékok fiúknak: online olcsóbb!

A játékok fiúknak és lányoknak is korrekt áron beszerezhetőek különféle webáruházakon keresztül. Bár a játékboltok rendkívül széles kínálatára mindannyian emlékezünk saját gyermekkorunkból, de ma már több szempontból is érdemes a webes piactéren körülnézni. A választék gyakran szélesebb, az árak kedvezőbbek, sokszor külön kategóriában találhatók a játékok fiúknak és lányoknak, ami megkönnyíti a keresést.

Az éppen divatos gyerekjátékok fiúknak szánt darabjai gyakran mesehősök, filmes figurák képében köszönnek vissza, ezek különösen kedveltek az óvodás korosztály körében. Legyen szó mesefigurás ágyneműről, uzsonnás dobozról, vagy kirakóról, a kínálat egyre bővül, igazodva a mai kor követelményeihez.

Ne feledkezz meg a szabadtéren használható megoldásokról sem, melyek a tavasztól késő őszig terjedő időszakban jutnak szerephez. Ilyen módon megmutathatod a gyerkőcnek azt, hogy bizony van élet a tableten és a televízión kívül is. A labdajátékok, a kerti fürdőzés, vagy a saját menő kis bunker kialakítása izgalmas időtöltésnek számítanak a kicsik számára. Varázsold gyermekkorát emlékezetessé, és tegyél aktívan azért, hogy a játékok fiúknak garantáltan elnyerje a tetszést.