A játékasztalok kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást nyújtanak

Ha fel kellene sorolnunk a manapság legkedveltebb játékokat, akkor a játékasztal biztosan rajta lenne ezen a listán. Ez pedig nem is meglepő, hiszen kellemes kikapcsolódást, élményteli szórakozást kínál a gyerekek számára, mondhatni kortól függetlenül. Sőt, a kisebbek számára készült változatok a készségeik fejlesztésében is hatékony támogatást nyújtanak.

Mik az a játékasztal?

Mint, ahogy azt már elárultuk, a játékasztalok többféle kivitelben készülnek attól függően, hogy a kisebb vagy a nagyobb gyerekek tudják-e használni őket. Az alapkonstrukció azonban mindegyik esetében ugyanaz: van egy vízszintes felülettel rendelkező szilárd alap, ami lehetőséget ad különböző kreatív tevékenységek vagy adott esetben ismert játékok – például billiárd, csocsó, sakk vagy pingpong – játszására.

A játékasztalok gyakran tartalmaznak különböző kisebb kiegészítőket, tartozékokat, amik nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az adott műveletre vagy játékra sor kerülhessen. Ilyenek például az építőkockák, játékfigurák, összeilleszthető elemek, bábuk, ütők, golyók és labdák. A játékasztalok tehát nagyon változatos kialakítással rendelkeznek, de szinte mindegyikre igaz, hogy egyszerre több játékra vagy feladat elvégzésére is lehetőséget adnak. Ha beszerzünk egy többfunkciós játékasztalt, akkor nem kell aggódnunk amiatt, hogy a gyerekek meg fogják unni, hiszen könnyen átalakítható vagy újabb, izgalmas műveletek végezhetőek el rajta.

Többfunkciós játékasztal kisgyerekeknek

A kisebb gyerekeknek készült többfunkciós játékasztal remek szórakozást nyújt, hiszen többféle, főleg kézügyességet és kreativitást igénylő feladatokat lehet elvégezni vele. Tartalmazhat például alakfelismerő játékot, aminek az a lényege, hogy a csemeténknek az építőkockákat a megfelelő lyukakba kell helyeznie. Lehet rajta egy mini ladbapálya is rámpával, motoros hurok, csúzli vagy akár forgó tükör is.

Miközben a játékasztalon játszanak és megpróbálják teljesíteni a különböző nehézségű feladatokat, fejlődik a kreativitásuk és a problémamegoldó képességük. Ezek a tevékenységek fejlesztik a kézügyességüket, a finommotoros készségeiket, valamint a kéz- és szem koordinációjukat is, amiknek a későbbiekben, különösen az írás és más ügyességi feladatok során fontos szerepük lesz. Ezek sok esetben összecsukható multifunkciós játékasztalok, így a használat után könnyen össze tudjuk hajtani őket és akár a szekrény mellett vagy az ágy alatt is tudjuk tárolni azokat.

5 in 1 játékasztal a nagyobb gyerekeknek

Az 5 in 1 játékasztalok általában a nagyobb gyerekeknek készülnek, akik a maguk szintjén tudnak olyan játékokat játszani, mint például a bowling, léghoki, billiárd, csocsó vagy pingpong. Ezeknek az a jellegzetessége, hogy különböző MDF lapokat tartalmaz a csomag, amit könnyen le lehet cserélni, ha a gyerekek másik fajta játékkal szeretnének játszani.

A változatos élményeket kínáló játékoknak köszönhetően a csemeténket könnyen le tudjuk foglalni, ha úgy látjuk, hogy unatkoznak vagy túl sok időt töltenek az okos kütyüikkel. Nemcsak velünk, szülőkkel, hanem a barátaikkal is játszhatnak, ami lehetőséget ad számunkra a szocializációra.