A legjobb társasjátékok a téli estékre

A legjobb társasjátékok azok, amelyek kortól függetlenül időről-időre elvarázsolnak bennünket, felszínre hozva a bennünk élő örök gyermeket. A hosszú téli esték kötelező kellékei, a családi társasjátékok minőségi időtöltést garantáltnak, s ami még fontosabb: közelebb hozzák egymáshoz a családtagokat. Mostani bejegyzésünket a legjobb társasjátékoknak szenteltük – összegyűjtöttük azokat a darabokat, amelyek szerintünk megérdemlik, hogy a képzeletbeli lista dobogósai legyenek.

Legjobb társasjátékok a beszélgetős esték jegyében

Az ovis gyerekek napjai tele vannak izgalmas kalandokkal, amelyekről a gyerekek előszeretettel mesélnek a szülőknek odahaza. Annak érdekében, hogy a beszélgetés gördülékenyen menjen, a Boribon, hogy vagy? elnevezésű játék lesz a segítségetekre. A szóban forgó társas aranyos játékkártyákkal beszélteti a kicsiket, akik, mintha mesét mesélnének épp, könnyebben nyílnak meg és beszélnek az érzéseikről – netán aggodalmaikról. A kártyák között úgynevezett kívánságkártyák is vannak, amelyek segítségével a gyerkőc kifejezheti, mire is vágyik: egy nagy ölelésre, parki sétára vagy valamilyen különleges, finom ételre.

Az örök kedvencek: Bogyó és Babóca

Bartos Erika nagysikerű mesekönyv sorozatából készített animációs mese, az azonos című Bogyó és Babóca kicsik és nagyok kedvence. Az aranyos csigafiú és barátja, a katicalány kalandos mindennapjaira sokan kíváncsiak – a két kedves figura idehaza, sőt külföldön is sok kisfiú és kislány kedvence. Nem csoda, ha a játékipart is megihlette a két jóbarát és barátaik megkapó története. A Grabolo Bogyó és Babóca kártyajáték nemcsak szórakoztató időtöltést garantál, de fejleszti a kicsik koncentrációját, megfigyelőképességét és problémamegoldását is. Jó kis pörgős játék, amivel kizárt az unalom.

Legjobb társasjátékok – téli kalandok a zimankós mínuszok jegyében

A Snow Snow hamisítatlan téli játék, amelyet az egészen kicsik és a nagyobbacska, 10 éves gyerkőcök is egyaránt imádnak. A társasjáték lényege, hogy a résztvevőknek minél hamarabb biztonságos menedékbe kell juttatniuk a hóembereiket, hiszen a környezetükben már olvad a jég! Az aranyos figurákat viszont csak darabokban lehet átvinni az olvadozó jégtáblák tengerén – viszont fontos, hogy a pontos sorrendet betartsák a játékosok. A Snow Snow izgalmas játék, amely a gyermekek logikájára és memóriájára is fejlesztő hatással van.

A szellem és az aranykulcsok – lenyűgöző fantasy játék már 5 éves kortól

Ódon, kísérteties vár, aminek száz és száz tornya, megannyi titkos ajtaja van – amelyek mögött csodálatos kincsek lapulnak! Persze a kincseket nem könnyű megszerezni, csak a legügyesebb, legbátrabb kis kalandorok járnak sikerrel. Az ajtók kinyitásához ugyanis négy kulcsra is szükség van. A kastély furfangos szelleme viszont mindent megpróbál, hogy a játékosok elől elhappolja a kulcsokat. Csak akkor járhattok szerencsével, ha összefogtok és együttes erővel birkóztok meg az akadályokkal.

Okos társasjáték leendő kis ornitológusoknak

A Fészekfoglaló névre keresztelt aranyos stratégiai játék nemcsak kellemes időtöltést kínál, de játékos formába számos hasznos információt is közvetít a különféle madárfajokról, azok szokásairól, élőhelyeiről és a velük kapcsolatos érdekességekről. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakembereinek segítségével létrehozott stratégiai játék már az óvodás korú gyerkőcöket is leköti, a nagyobbakról nem is beszélve.

Mysterious Library – avagy kalandozás a Titkok Könyvtárában

Ki ne szeretett volna olyan könyvet olvasni, amelynek ő a főszereplője? A Titokzatos Könyvtár társasjáték jóvoltából mindez megvalósítható. Sárkány idomítás, kalandos utazás a Níluson, kincskeresés az őserdők mélyén? A rejtélyes könyvek jóvoltából bármilyen észvesztően izgalmas kalandban részt vehettek. Téli estéken ennél érdekesebb elfoglaltságot aligha találhattok!

A legjobb társasjátékok tehát azok, amelyekkel az egész család remekül szórakozik. A fentiekben listázott darabok sokkal kellemesebb és hasznosabb időtöltést kínálnak a téli estéken az egyszerű TV-nézéstől.