A legjobb társasjátékok valamiben jobbak a többieknél

A legjobb társasjátékok sokoldalúak. Ezekkel játszhatsz a rokonokkal, a barátokkal, a gyermekekkel és akár egyedül is. Ugyanakkor sokféle változatuk létezik és ezek annyira különböznek egymástól, hogy néha nehéz megtalálni az ideális példányt. Ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy útmutatót arról, hogy melyek azok a díjnyertes társasjátékok, amelyek soha nem fognak a szekrényedben porosodni.

Amikor az izgalom a tetőfokára hág

A legjobb társasjátékok lehetővé teszik, hogy mindenki kielégítse a számára fontos elvárásokat. Ezek sokkal szélesebb körű igényeket fednek le, mint a számítógépes játékok. Nekik köszönhetően összejöhetsz a barátaiddal és a játék egyaránt szolgálhat egy buli programjaként vagy a baráti találkozó okaként is. Ugye Neked is vannak olyan ismerőseid, akik csak azért vettek társast, hogy az otthonukban szórakoztassák a barátaikat?

Ha van gyermeked, akkor a legjobb társasjátékokat együtt is játszhatjátok és kombinálhatjátok a tanulással, a készségek fejlesztésével. Sok társas lehetővé teszi, hogy csiszold és fejleszd az iskolába való sikeres felvételt, a tanuláshoz szükséges készségeket. Néhányuk javítja a szorzótábla, a nyelvtanulás, az olvasás vagy a matematika ismeretét. A táblajátékok a felnőttek munkáját vagy magánéletét is segítik. Fejleszthetik a stratégiai látásmódot és a taktikai gondolkodást is.

Hogyan válaszd ki a megfelelőt?

Erre két lehetőség is van. Tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz. Például a játékot mezővel, kártyákkal vagy kockával kell játszani. Ilyenkor csak találnod kell egy jó tanácsadót az üzletben. Elmehetsz egy olyan játékboltba is, ahol megtalálhatod és kipróbálhatod a kívánt játékot. Minél nagyobb városban élsz, annál könnyebb olyan helyet találni, ahol kipróbálhatod a különféle játékokat.

Szállj harcba a Vastrónért és legyél Te Westeros királya!

Egy felnőtt társaságnak nem nehéz játékokat vásárolni. A választásnál figyelj a korhatárra és nem fogsz hibázni! Ami a témát és a bonyolultságot illeti, azok nagyon sokfélék lehetnek, de van egy tuti befutó, ami biztosan azonnal a társaság kedvence lesz. Hogy melyik ez? Hát persze, hogy a Trónok harca!

A Trónok harca többször is az év társasjátéka lett. Ez a kultikus társas az egész világon ismert. Az alapjául George R.R. Martin „A tűz és jég dala” című regényeinek eseményei szolgálnak, amelyek megalapozták az azonos nevű sorozatot is. A trónon nincs uralkodó, ezért minden nemesi ház küzd annak jogáért: Starkok, Lannisterek, Baratheonok és Targaryenek. Csak a legerősebbek nyerhetik meg a csatát! Itt is, akárcsak az legjobb társasjátékok többségénél, az izgalom még órák múlva sem halványul el. Végül a nemes házak egyesülnek és együtt szállnak szembe azzal, aki el akarja foglalni a trónt és az összes várat. Viszont, ha egyetlen trónjelölt sem marad, a hadseregnek kell eldönteni a csata kimenetelét.

A cél a világ megmentése

Szeretnéd részletesen tanulmányozni a lények evolúciójával kapcsolatos kérdéseket? Akkor ez a társasjáték pontosan az, amire szükséged van! Az Evolúciót játszva részt vehetsz egy biológiai tanfolyamon és megtanulhatod, hogyan élték túl a lények, miként kellett alkalmazkodniuk a különböző tényezőkhöz. Az idő gyorsan és vidáman repül, miközben jól szórakozol. Kipróbálhatod az alkotó szerepét, kombinálva a lények tulajdonságait. A játék izgalmas, informatív és érdekes lesz, nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is.
Sokan a legjobb társasjátékként tartják még számon a Rick & Morty nevű kártyajátékot, ami a világhírű animációs sorozat egyik epizódján alapszik. A főszereplőkhöz idegen paraziták érkeztek. Hogy valamiképp megoldja a problémát, Rick mindenkit bezárt a házába. A játékosoknak meg kell találniuk az összes parazitát és ezzel együtt meg kell menteniük a világot a teljes rabszolgaságtól.

Ha szeretnéd jobban megismerni a legjobb társasjátékokat, akkor csak kapcsolatba kell lépned egy olyan online áruházzal, ahol eredeti változatokat mutatnak be. Itt kedvedre válogathatsz, mert a felhozatal igen bőséges.