A mászófal felnőttnek és gyereknek is való
Tagged Tags:

Egy olyan dologról fogunk most írni, ami nem csupán a gyermekek kedvence a játszóházakban, de rengeteg felnőtt is megszállottan végzi ezt a hobbit. Ez pedig nem más, mint a mászófal. Egy jó mászófal órákra le tudja kötni az embert, a határt tulajdonképpen a fizikumunk, az erőnk szab csak, hiszen nem csupán szellemileg, de fizikailag is rendkívül megerőltető tud lenni. Akinek van gyermeke, annak valószínűleg nem kell bemutatni, mit tud egy mászófal.

Talán nincs is olyan játszóház, ahol ne mennének biztosra azáltal, hogy a terület egy részét a mászófalnak szentelik. A kicsik ugyanis imádják a kihívást, ezen kívül a legtöbben a magasságot is imádják. Ez az alkalmatosság pedig lehetőséget ad arra, hogy ezt a kettőt összekössék. Próbára teszik ügyességüket, a jól megérdemelt próbálkozás után pedig jó esetben feljutnak a csúcsra.

Mászófal profi kivitelezőktőlmászófal

Ma már rendkívül profi vállalkozások foglalkoznak azzal, hogy szakavatott szempontokat figyelembe véve és követve alakítsanak ki olyan jól átgondolt felületeket, amik tényleg a megunhatatlanságig gyakorolhatóak. Nem egy könnyű dolog egyébként a kialakítása, így tulajdonképpen olcsónak sem mondható, hiszen mindazok a biztonsági intézkedések, amelyeket el kell végezni egy magas és jó mászófal kialakításánál, egyáltalán nem egy mindennapi dolog. Míg egy játszótéren például bőségesen elég, ha apró csavarokkal random módon felerősítenek egy felületre olyan támasztó részeket, amik kapaszkodásra alkalmasak, addig egy beltéri, felnőtteknek is alkalmas mászófal már jóval nagyobb falat lesz.

Ugyanakkor megéri az erőfeszítés, ugyanis mint ahogy cikkünk elején jeleztük, rendkívül addiktív dologról van szó, így akit egyszer elvarázsolt ez a műfaj, az nem szabadul, és újra keresi majd a lehetőségeket, hogy űzhesse ezt a sportot. Igen, eddig még nem említettük, hogy ez tulajdonképpen nem egy közönséges hobbi, hiszen sportnak is nevezhető, tekintve, hogy rendkívül nagy koncentrációt és erőnlétet igényel, hogy valaki egyről a kettőre jusson a falon. Nem csupán a taktikai érzékünket szükséges tökélyre fejleszteni, de fizikai állóképességünk szintén maradéktalannak kell, hogy legyen.

A mászófal veszélyt is rejt magábanmászófal

Nem egy veszélytelen sportról beszélünk, sőt, kifejezetten adrenalingazdag tevékenységről van szó. Ugyan kötelekkel és egyéb alkatrészekkel megpróbálják maximálisan biztonságba helyezni a mászókat, a kockázat mindig ott lebeg az ember feje felett, hiszen elég megcsúszni, vagy megbillenni az egyensúlyunkban, és máris lent találjuk magunkat a másodperc tört része alatt. Mindezzel együtt azonban nem tántorítjuk el valószínűleg azon érdeklődőket, akiknek megtetszett ez a lehetőség, hiszen a kockázat örömforrást is jelent általában egyben. Ami különösen előnyös ezen sport műfajában, hogy általában benti sportként művelik, tehát bármilyen időjárási viszonyok közt van lehetőség próbálkozni a mászással.

A benti mászófal próbálgatása tulajdonképpen előszobája a hegymászásnak, habár az igazán profik, legyen szó hegymászókról vagy mászófalat mászó szakikról, ezzel nem mindig értenek egyet. A párhuzam csupán a külső szemlélőknek olyan evidens, a sport művelőinek közel sem akkora a hasonlóság. Mint ahogy oly sok más alkalommal, most is abból kell talán kiindulni, ha valaki ilyen létesítményt, nevezetesen mászófalat szeretne kialakíttatni, hogy tájékozódni kell. A tájékozódást, az információk gyűjtését nem szabad megspórolnunk. Amennyiben fontolgatjuk egy mászófal létrehozását, első lépésként konzultáljunk egy vagy több potenciális kivitelezővel a lehetőségekről.