„A paniq szoba szinonimája a szabadulószobának „
Tagged Tags:

Egy olyan lehetőségről fogunk most írni, ami már számtalan más cikkben is szóba került, de népszerűsége okán hallatlanul nagy iránta a kereslet. Röviden úgy is szokták hívni, hogy paniq szoba, de akár szabadulószobaként is hívhatjuk, sőt, talán ez utóbbi a gyakoribb megnevezés. Mindenesetre valószínűleg már mindenki sejti a lényeget, ami a csapatépítésben rejlik.

Érdekessége ennek a programnak, hogy céges csapatépítésnek éppúgy ismert és népszerű, mint a barátokkal hétvégén, vagy esténként, ami borzasztó különleges, hiszen a formális és informális programok ritkán osztoznak a közkedveltségen. Ez egy olyan játék, ahol a bezártság és az időszűke okán teljesen egymásra vannak utalva a résztvevők, és kénytelen kelletlen muszáj mindenkinek anyait-apait beleadni a közösbe, hiszen csak így valósulhat meg a gyors és sikeres szabadulás.

A paniq szoba hátterepaniq szoba

Egyre többet lehet a pszichológiai hátteréről is olvasni és hallani a különböző műsorokban, tehát a szakmai közösséget éppúgy foglalkoztatja a szabadulószobák népszerűsége, mint a tulajdonosokat, vagy éppen a közönséget. Egy jó pániq szoba alkalmas arra, hogy totálisan, és gondolkodás nélkül, magyarán egyik pillanatról a másikra kizökkentse az embert a normális kerékvágásból, hiszen idegen, addig ismeretlen emberek cipőjébe kell beleképzelnünk magunkat, és megoldani a ránk váró rejtélyeket.

Ahogy már többször, többen leírták, sokan félreértik az újoncok közül, és nem foglalnak időben, előre helyet, márpedig ez erősen ajánlott, főként az olyan időpontokban, amik népszerűek, mint például a szombat este. Ma már ugyanis remek alternatívát, esetleg kiegészítő programlehetőséget látnak ebben a dologban a fiatalok. Természetesen senki nincs a kora alapján diszkriminálva, tehát nem mondható, hogy kifejezetten a fiataloknak készülnek ezek a programok, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy az ő érdeklődésük jóval aktívabb a dolog iránt, mint az idősebb korosztályé.

Paniq szoba többféle helyen és formábanpaniq szoba

Érdekesség, és muszáj megjegyezni, hogy ma már kifejezetten gyerekek számára is készülnek pánikszobák, de ebből van a kevesebb, hiszen gazdaságilag nem túl rentábilis ez a megoldás. Itt ugyanis nagyon kell arra figyelni, hogy csak a megfelelő korosztály használja ezt a lehetőséget, máskülönben ugyanis túl könnyű, vagy ellenkezőleg, túl nehéz lesz a feladatsor, amivel szembekerülnek a résztvevők. Ez pedig nem célja senkinek, hiszen a sikerélmény hiánya ritkán jelent motivációt, jobb, ha pozitívan zárulnak a próbálkozások.

A profi pánikszoba szolgáltatók már nem csupán helyben vállalják a csapatok szórakoztatását, de kitelepülést éppúgy meg tudnak oldani. Tehát ha netán van vidéken, vagy bárhol máshol egy akció, ahol garantált a tömeg, illetve az érdeklődés a jelenlevőktől, akkor ma már találni olyan vállalkozásokat, akik az előre leegyezett helyszínen, rögtönzött szabadulószobává alakítják a terepet. Ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy Mohamedhez elv alapján tehát ma már minden megoldható.

A legjellemzőbb mégis az, ha valaki ajándékba adja ezeket a lehetőségeket, hiszen kuponok és ajándékutalványok könnyűszerrel vásárolhatóak, amelyek akár be is cserélhetőek más típusra, ha éppen arra van szükség. Rendkívül divatos, népszerű módja ez az ajándékoknak, és mivel haladni kell a korral, mindenki szívesen próbálja ki az efféle újdonságokat. Ha az Ön érdeklődést is felkeltette a dolog, elég beütni a keresőbe a paniq szoba, vagy szabadulószoba kifejezéseket, máris egy sor lehetséges programmal találja szemben majd magát!