A party társasjáték feldobják a hangulatot
Tagged Tags:

Hamarosan itt a nyár, és vele együtt a fergeteges jókedv és az önfeledt szórakozás is. Az év e szakában kicsit jobban elengedhetjük magunkat, és kiereszthetjük a gőzt némi kellően bohém és pörgős parti keretén belül. Azt viszont mindenki tudja, hogy néha még a legeszméletlenebb bulik is bedögölhetnek, így nem árt, ha a társaság lelkeként mindig van valami ütős megoldás a tarsolyunkban. A party társasjáték párját ritkítja, ha arról van szó, hogyan dobjuk fel az unalomba fulladó perceket. A szóban forgó frappáns játékok roppant viccesek, kommunikációra és mókás cselekvésre sarkallják az embert, így arra is tökéletesek, hogy fejlesszék a csapatszellemet.

Klasszikus party társasjáték

A klasszikusnak tartott mutogatós társasok mellett a feladványmegoldó- és a kártyajátékok is hatalmas népszerűségnek örvendenek, természetesen nem minden ok nélkül. Ne feledje! Ha egy kedves barátja házibulijára tart épp, dobja be az autó hátsó ülésére a kedvenc party társasjátékát, hiszen sohasem tudhatja, mikor látja annak hasznát. Abban az esetben, ha még kezdőnek számít a party társasjátékok terén, tartson velünk, hiszen jelen cikkünk két olyan társast is kiveséz, amelyek garantáltan ütős szórakozást fognak biztosítani a közelgő bulin! Az első a bemutatni kívánt party társasjátékok közül a roppant egyszerű, ám annál izgalmasabb, Double fantázianévre keresztelt kártyajátékok. A Double, ahogy azt a neve is engedi sejteni –angolosok előnyben- első és egyetlen szabálya a párok megtalálása.

Népszerű kártyajátékok bulikba

A kör alakú kártyák 8 ábrával operálnak, a lapok között pedig nincs két egyforma. A játékmenet abból áll, hogy a körben ülő felek az éppen felcsapott kártyán lévő formák egyikét megpróbálják összepárosítani a saját kezükben lévő lapocskák ábráinak egyikével, lehetőleg minél gyorsabban, ezáltal is megelőzve a vetélytársakat. Bár a szabály ennél nem is lehetne egyszerűbb, az biztos, hogy a szóban forgó party társasjáték olyan szórakozást kínál, amely feledhetetlenné teszi az együtt töltött perceket. Ha valóban biztosra szeretne menni, az említett játék mellett bevetheti a nagy népszerűségnek örvendő Igen? névre hallgató társast, bár a szóban forgó kérdés-válasz kombinációján alapuló szórakoztató egység akkor üt igazán, ha a társaság tagjai már ismerik egymást valamelyest. Az Igen? lényege a már említett kérdezz-felelek.

A kiosztott kártyákon található hétköznapi kérdésekre akkor kaphatják meg a játékosok a jól megérdemelt pontot, ha helyesen megtippelik azt a vetélytársukkal kapcsolatosan. Maga a játék hihetetlenül izgalmas és lebilincselő, hiszen olyan mókás dolgok derülhetnek ki a másikról, mint, hogy megeszi-e a pizza száraz szélét, lenne- e mersze kijönni egy unalmas mozifilmről, fogyasztott-e már reggel kávét vagy felvenne-e e stoppost éjszaka? Izgalmasan hangzik, ugye? Az Igen?-nel mindenre fény derül, és miközben mi a kérdések megválaszolásával vagyunk elfoglalva, észre sem vesszük, hogy repül az önfeledt idő. Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen a party társasjátékok lényege pont ebben rejlik: értékessé és örökké tenni a tovatűnő perceket.