A sokoldalú, izgalmas játékot kínáló, lányos és fiús legók

A fiú gyerekek körében nagyon népszerűek a kifejezetten nekik gyártott, igazi fiús legók. Bármennyit is veszünk nekik vagy kapnak ajándékba, biztosak lehetünk benne, hogy sosincs elég belőlük. Ha pedig nekiállnak játszani velük, akkor akár hosszú órákon keresztül is le tudják foglalni őket. A kis építőkockák titka egyértelműen a sokoldalúságukban és persze az izgalmas végeredményben rejlik.

Miért szeretik annyira a gyerekek a legót?

A legó nem más, mint egy építőkocka-rendszer, aminek köszönhetően az egyes elemek összekapcsolhatóak és akár egészen különleges alkotások is felépíthetőek vele. A fiús legók lehetőséget adnak a csemetéinknek arra, hogy kibontakoztassák a képzeletünket és az építőkockák segítségével bármit megalkothassanak, amit csak szeretnének. Az elemek összeillesztése végtelenül egyszerű, hiszen csak össze kell nyomni őket, ami egy bizonyos életkor felett könnyen megy a gyerkőcöknek.

A legó játékok hány éves kortól ajánlottak?

A hagyományos legókat általában 5 éves kortól tudják használni, az építőkockák ugyanis kis méretűek és részletgazdagok. Vannak már speciálisabb változatok is, amiket bonyolultabb felépíteni, ezekkel 6 éves koruk felett tudnak játszani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az 5 év alattiak ne legózhatnának, számukra készült a legó dupló. Ez egy olyan legó játék, aminek az építőkockái nagyobbak és könnyebben lehet összeilleszteni őket, így az egészen kicsi gyerekek számára is élvezhetővé és biztonságossá válik a különböző formák felépítése.

Mit lehet felépíteni a legókból?

A legó játékokkal szinte bármit fel lehet építeni attól függően, hogy milyen építőkocka készletekkel rendelkezünk. Az elemek sokoldalúságának és egymással való kompatibilitásának köszönhetően a lehetőségek száma szinte végtelen. Fel lehet építeni velük például különböző állatokat, legyen az háziállat, vadon élő állat vagy akár fantasztikus lény. Például kutyák, macskák, elefántok, dinoszauruszok és madarak megalkotására is van lehetőség. Az építőkockákból embereket is fel lehet építeni, akik egy-egy foglalkozásnak megfelelő kinézettel, eszközökkel rendelkeznek. A végeredmény lehet egy tűzoltó, rendőr, orvos, tanárok, vagy akár sportoló.

A fiús legókkal akár különböző járműveket, például autóbuszokat, rendőrautókat, motorokat, teherautókat is fel lehet építeni, de akár egy egész várost vagy városrészt is létre lehet hozni. A sokszínű kínálatnak köszönhetően ma már nem kizárólag fiús játékoknak számítanak, hiszen léteznek kifejezetten lányos legók is. Ők például felépíthetik a Disney rajzfilmek ikonikus hercegnőit.

Miért hasznosak a legó játékok?

Amikor legóznak a gyerekek, akkor a kezükkel, ujjaikkal apró mozdulatokat végeznek annak érdekében, hogy az egyes elemeket össze tudják illeszteni. Ezáltal nagyon jól fejlődik a kézügyességük és ez a fajta aprólékos “munka” a finommotoros készségeikre is pozitívan hat.

Emellett az általános tudást és az értelmi képességeiket is fejleszti, az építés során ugyanis megismerkedhetnek különböző formákkal, színekkel, méretekkel és akár a felépített állatokról, emberekről is ismereteket szerezhetnek.