A szabadidős tevékenységek alapos mérlegeléséről

Teljesen természetes igény a felnőttekben, hogy munkájuk végzése mellett válasszanak maguknak valamilyen szabadidős tevékenységet, amely során kiadják magukból a gőzt, feszültséget, és egyben feltöltődnek az újabb helyzetekre. Számtalan probléma tesz bennünket próbára a mindennapi életben, így nem szabad elmulasztani figyelni saját magunkra, hiszen ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, csakis akkor leszünk képesek jó teljesítményt letenni az asztalra hosszú távon.

A hobbi sokszor látszólag egy luxus tevékenység, hiszen ahelyett, hogy ismét valami hasznosat csinálnánk, legyen az házimunka, vagy éppen túlóra a munkahelyünkön, éppen a hobbinknak hódolunk, ami haszontalannak tűnik. Sokszor úgy látszik ilyenkor, hogy nem tudunk magunkkal mit kezdeni, és unatkozunk, ezért lemegyünk mondjuk a konditerembe tornázni, vagy hasonlók. Másrészt fontos hangsúlyozni, hogy ez egyáltalán nem így van, és a látszat csal. Meg kell ugyanis tanulnunk kényeztetni magunkat, és feltöltődni, hogy aztán erősek legyünk azokban a pillanatokban, amikor annak kell lennünk.

Válasszunk okosan szabadidős tevékenységet!szabadidos tevekenyseget

Nem véletlenül mondják a bölcsek, hogy mindennek megvan az ideje.

A kemény munkának, a pihenésnek, feltöltődésnek, ünneplésnek, és természetesen a kellemetlen dolgok intézésének is. Mindennek. Ennek tudatában kell szabadidős tevékenységet választani magunknak. És persze figyelnünk kell arra is, hogy olyan hobbit válasszunk magunknak, ami passzol az egyéniségünkhöz, tehát tényleg érdekeljen és vonzzon bennünket az adott tevékenység, és ne kényszerből, vagy valakinek a kedvéért csináljuk csupán.

Sokan ugyanis elkövetik azt a hatalmas hibát, hogy valaki másnak akarnak megfelelni, leginkább a szűken vett környezetüknek azzal, hogy valamit csinálnak, holott nem is igazán fűlik hozzá a foguk. Példának vehetnénk mondjuk a jógát. Meglehetősen divatos időtöltésről van szó napjainkban, főként a városokban van terjedőben, leginkább a fiatalabb hölgyek körében, bár igazából kortól és nemtől függetlenül is végzik ma már tömegek.szabadidős tevékenységet

Képzeljünk el egy közösséget, mondjuk egy munkahelyet, ahol a munkatársnők elhatározzák néhányan, hogy munka után, egyfajta kikapcsolódásképpen elmennek közösen jógázni. De ha reálisan és őszintén belegondolunk, egyáltalán nem szükségszerű, hogy pontosan a jóga minden kolléganőnek az igényeit és érdeklődését kielégítse. Ennek ellenére mindenki igent mond, mivel nem akarnak kilógni a sorból, még akkor sem, ha nekik ez sokkal inkább áldozat, semmint felüdülés.

Észre sem vesszük és ilyen, valamint ehhez hasonló helyzetekben találjuk magunkat, amelyek ahelyett, hogy feltöltenének, lemerítenek. Aztán jönnek a betegségek, a kiégés, általános kedvtelenség.

Ezért nem mindegy tehát, hogy mennyire vagyunk a környezetünkkel, nem mellesleg pedig saját magunkkal őszinték akkor, amikor szabadidős tevékenységet választunk magunknak.szabadidős tevékenységet

Ez a kérdés persze jóval komolyabb mélységű, mint amennyire most érintettük

Körbelengi a pályaválasztási döntéseinket éppúgy, mint a magánéleti választásainkat is, hiszen a környezeti elvárásoknak már gyermekkorunkban is meg kellett felelnünk, egyszerűen ilyen szellemben nevelődünk fel, legalábbis a nagy többség. Erősnek kell tehát lenni mindenkinek, hogy megfelelő önismereten alapuló döntéseket tudjunk hozni, hiszen legyen szó munkáról vagy hobbitevékenység végzéséről, a nap végén magunknak kell elszámolnunk az energiáink és az időnk múlásával, nem pedig másnak. A jó hír, hogy hatalmas a lehetőségek tárháza, így biztos, hogy mindenki talál magának való kikapcsolódást.