A szabadulós játékok garantáltan leveszik a lábáról!
Tagged Tags:

A felnőttek élete nem fenékig tejfel. A kora reggeli ébredés, tömegközlekedés áldásos velejárói, a munkahelyi teendők és a morcos főnök mellett nehéz megőrizni a pozitív energiát. Bár soha nem ismernék be, de még azok a roppant komoly felnőttek is szeretnének néha kicsit gondtalan gyerekké átvedleni, akikről joggal hisszük, a munka és a karrier az életük mozgatórugója. Ha már a bennünk élő gyerekről beszélünk, fontos megemlíteni, hogy a kis lurkót bizony néhanapján meg is kell etetni, és mi lehet a játékoknál remekebb „eledel”?

Népszerű szabadulós játékok

Ha most e sorok olvasása közben szkeptikusan csóválja a fejét, mondván, Ön még csak véletlenül sem tartozik a gamer világ lelkes rajongói közé, eláruljuk: sajnos nem hiszünk Önnek! Így vagy úgy, ilyen vagy olyan formában garantáltan elkapja néha a bohókás játékkedv- és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamelyik konzol rabja lenne. A játékok ott lapulnak a laptopunk lecsukott fedele alatt, a mobilunk egy-egy ritkán használt applikációja formájában, a PC-nk egy rég megnyitott fájljában. Mindenki játszik néha, ez tény! Jelen cikkünk, amely a szabadulós játékok népszerűségét hivatott boncolgatni, legalábbis tényként kezeli az iménti állítást. Szabadulós játékok- izgalmasan hangzik, ugye? De miről is van szó tulajdonképpen? A szabadulós játékok, teljesen mindegy, hogy milyen platformról beszélünk, egy rém primitív tengely körül forognak, ez pedig nem más, mint a szabadulás.

Nos, igen, az iménti kijelentés megmosolyogtató egyszerűsége nem is állhatna közelebb a valósághoz, ugyanis minden szabadulós játék arra van kiélezve, hogy mi, a játékosok, egy adott pályát gyűrjünk le és hagyjunk a hátunk mögött – azokat az eszközöket és kellékeket felhasználva, amelyek a rendelkezésünkre állnak. A szóban forgó pálya lehet börtön, sötét barlang, eldugott raktárhelyiség vagy a hidegrázásért felelős elmegyógyintézet, de tulajdonképpen bármi, ami atmoszférájával feszültséget és némi horror-élményt teremt az felhasználóban. A szabadulós játékok olyannyira népszerűek, hogy az utóbbi néhány évtizedben kiléptek az online térből, megadván a lehetőséget a kalandra szomjazó felnőtteknek a céges bulik megkoronázására is.

Változatos helyszínek

szabadulós játékok

Igen, a szabadulós játékokat fizikai formában is élvezhetik azok, akik egy kis extra izgalomra vágynak. A lényeg itt is ugyanaz: meghatározott időn belül, csapatban vagy szólóban, magányos farkasként átvergődni a szabadulás reményében a különféle, nem csekély fejtörést igénylő logikai fejtörőkön. A felnőttek magasabb ingerküszöbének függvényében pedig mi más lehetne az alapkoncepció, mint egy jó kis zaftos horrorisztikus helyszín, de a puritánabb lelkivilágú játékosoknak módjukban áll a fantasy vagy a sci-fi világában is látogatást tenni. A nagyszerű csapatépítő szabadulós játékok manapság akkora hírnévnek örvendenek, hogy alig akad olyan, aki ne hallott volna már róluk. Kedvet kapott a játékhoz? Nos, megértjük! Teljesen mindegy, hogy a szabadulós játékok melyik formája ejtette rabul, a lényeg, hogy engedje el magát, és nyissa ki a lelkének azon eldugott ajtaját, ahol az a bizonyos, örök csibész gyerek lapul.