Az online játékok útvesztője

Nem számít, mennyit panaszkodnak a szülők az ingyenes online játékok gyermekek életébe való behatolása miatt, ez egy elkerülhetetlen evolúciós folyamat, ami elől nincs menekvés. De ma már van arra mód, hogy úgy foglald le a gyermeked, hogy az időt ne csak örömmel, hanem hasznosan is töltse. A továbbiakban ezeket az okos eszközökre is letölthető online PC játékokat mutatjuk be.

Internethasználat gyermekkorban. Csak mértékkel!

A járvány és a belőle adódó karantén egyik jellemzője a határok elmosódása a hét napjai között. Nincsenek munkanapok és szabadnapok, helyettük az idő egy teljesen új értelmezése jelent meg. Az óvoda-iskola-munka feladatainkat szigorúan teljesítjük, ugyanakkor sok időnk felszabadult, amit korábban internetezésre fordítottunk.
Nincs ez másképp a gyermekek életében sem, akik most még inkább az ingyenes online játékokban látják a szabadidő eltöltésének megfelelő módját. Ezt persze a szülők nem igazán díjazzák. Sokak szerint az online játékok gyerekeknek szóló változatai olyanok, mint a tiltott gyümölcs, aminek az ellenőrizetlen fogyasztása antiszociális viselkedéssel járhat.


Az ingyenes online játékok ezen következményei azonban elkerülhetőek, ha azokat megfosztjuk a tiltott státusztól. Az online PC játékokkal való foglalkozás időtartamának megfigyelésével, azok körültekintő megválasztásával és az okoseszközökkel való kapcsolatok alapjainak megismerésével Te is meghúzhatod az internethasználat határvonalát a gyerekeidnek. Sőt, az igazán érdekes logikai fejlesztő játékok online elérhető válfajaiban a lurkók szívesen elmélyülnek és közben hasznos tudást és képességeket szereznek.

Egy app, ami választ ad a fontos kérdésekre

Hogyan működnek a dolgok és miért működnek éppen úgy, nem pedig másképp? Ilyen és még körülbelül egymillió másik kérdés forog minden gyermek fejében, amit rendszeresen fel is tesznek a szüleiknek, akik most, mint tudjuk, otthon dolgoznak és nem mindig tudnak válaszolni. Szerencsére a Learny Land által készített ingyenes online játékok kielégítik ezt a tudás utáni éhséget. A szórakoztató alkalmazás Androidra és iOS-re is letölthető.

Mindenki kedvence a nasi faló szörnyecske

Ki ne ismerné a Cut the rope ingyenes online játékokat? A gyerekek minden bizonnyal tudják, hogy mi ez. Ez egy nagyon vicces gyerekjáték, amiben egy kis szörnyet kell etetni cukorkával. Eleinte minden meglehetősen egyszerű lesz, a kicsiknek csak el kell vágniuk azt a fonalat, amin a nasi lóg, hogy az a szokatlan háziállat szájába kerüljön. De ez a feladat minden szintnél egyre nehezebbé válik. A logikai játékok online játszható opciói között a Cut the rope nagyon népszerűvé vált és magas pontokat kapott a felhasználóktól a világ minden tájáról. A gyermekeknek is kimondottan tetszik, mert egyszerű a koncepciója és szép a grafikája. A Cut the rope nagyon jól fejleszti a térbéli gondolkodást, a logikai láncokat, a reakciót és motoros képességeket. Ezek mellett, még a régebbi típusú okostelefonokon is jól fut.

A Minecraft mánia itthon is tombol

Ott van a Minecraft is, amihez felesleges bármilyen kommentárt fűzni, mert ezt minden gyermeknek feltétlenül ki kell próbálnia. A Minecraft több millió játékos szívét nyerte el és a többségük gyermek. Ebben az izgalmas homokozóban szörnyekkel harcolhatsz, állatokat tenyészthetsz, saját házat építhetsz és értékes forrásokhoz juthatsz. A Minecraftban kipróbálhatod a kertész, a bányász, a bátor lovag és még sok más szerepet. A hozzá hasonló ingyenes online játékok előnye, hogy a gyerek biztosan nem fog unatkozni.
Ha egyike vagy azoknak a szülőknek, akik a számítógépekben a csemeték ellenségét látják, próbáld ki Te magad is a fentebb felsorolt ingyenes online játékokat és bizonyosodj meg a hasznukról! Akár tetszik nekünk, akár nem, a mai gyermekek már 3-4 éves kortól megszokják az okostelefonokat és a táblagépeket. Ezért a képernyő előtt töltött időnek hasznosnak kell lennie. Ebben segítenek az ingyenes online játékok, amelyek nemcsak szórakoztatják, hanem hasznos dolgokra is megtanítják a legkisebbeket.