Buborék foci, Ön már hallott róla?
Tagged Tags:

Aki még nem hallott a buborék foci kifejezésről, az most sok újat fog hallani, pontosabban olvasni. Ez ugyanis egy aránylag újkeletű játék, mégpedig csapatjáték, ezt azonban a többséggel szemben nem sportszerűen játszák, hanem pusztán mókából, a vicc kedvéért. Leginkább felnőtteknek ajánlott, bár a szervezők és kölcsönző társaságok állítják, hogy már tíz éves kortól ajánlott a dolog. Némi fizikai erőnlét azért mindenképpen szükséges ahhoz, hogy élvezhető legyen a dolog, illetve a sérülések elkerülése és az izomláz kiküszöbölése végett.

Érdekes játék a buborék focibuborék foci

Tudni kell, hogy ez egy gumiból, vagyis műanyagból készült levegővel felfújt buborék, amibe az ember belebújik, és csupán térdtől lefelé van szabadon. Ezáltal meglehetősen nehézkes a mozgás ebben az alkalmatosságban, ami leginkább egy hatalmas lufira, vagy egy jelmezre emlékezteti az embert. Mivel azonban mindenki másnak is roppant nehézkes a mozgás ezen tevékenység során, így nincs gond, pontosabban hátrány ebből a nehézségből.

Ahogy a nevéből is adódik, focit játszanak a buborékba beöltözött játékosok, természetesen a hagyományos szabályokkal, már amennyire ezt az öltözék lehetővé teszi, hiszen a méretéből és formájából adódóan meglehetősen speciális a helyzet. Rengeteg az ütközés, a baleset, ezáltal a vicces szituáció. Itt is van kapu, valamint labda, de sajnos, vagy szerencsére nem úgy sikerül egyik helyzet sem, ahogy azt szeretnénk ideális esetben, vagy ahogy elképzelnénk.

Nem sportszerű a buborék focibuborék foci

Pontosan ezen hatékonytalan, ámbátor nagyonis vicces játék okán mondható az el, hogy nem sportszerűen szeretik játszani az emberek, hanem szórakozásképpen, vagyis vicc gyanánt. Remek partijáték, illetve a céges csapatépítők, esetleg legénybúcsúk és egyéb kevésbé formális alkalmak során használják ki ezt a lehetőséget. A ritka használati jellegéből adódóan nem szokott egyetlen magánember sem ilyesmit vásárolni, ellenben cégek specialitása, hogy vásárolnak többet ebből, és bérbe adják, vagy ha úgy tetszik, kikölcsönzik, hiszen ez így mindenkinek megéri.

Remek móka, aki kipróbálta, nevetőgörcs nélkül ritkán válik meg tőle. További sajátossága, hogy órákon át nem lehet játszani, hiszen fizikailag némileg megterhelő a dolog. Ami a potenciális pályát illeti, tudni kell, hogy nem túl igényes, tehát műfüvön, vagy homokban, esetleg hagyományos füves pályán éppúgy játszható, tehát nem kényes, nem reped ki könnyen, bírja a strapát. Amire azonban érdemes figyelni, hogy vízszintes legyen a terep, mint egy hagyományos focipálya esetében, hiszen amennyiben lejt, az komplikációkat okozhat, és hiába a páratlan felszerelés és ötlet, oda lehet a móka.

Amire figyeljünk a buborék foci soránbuborék foci

Amit még mindenképpen el kell mondanunk azok kedvéért, akik nem láttak még ilyen labdát, hogy az átmérője körülbelül másfél méter. Tehát kellően nagy, hogy komplikált legyen a mozgás. Éppen ezért adódik a feltétel, hogy lehetőleg három ember, esetleg négy játsszon másik három-négy ellen, mert ellenkező esetben túlzsúfolt lesz a pálya, ezáltal pedig élvezhetetlen lesz a móka. Ami a felfújást illeti, rendszerint a kölcsönző fél biztosítja mindezt, hiszen tisztában vannak azzal, hogy a bérlők nem igazán vágynak a munkára és az esetleges nehézségekre, amikor eljön a szórakozás pillanata.

Amennyiben van néhány szabad óránk, amit barátokkal akarunk eltölteni, nem vitás, ez egy remek lehetőség. Anyagilag szintén abszolút a megfizethető kategóriába tartozik. Legyen szó vidékről, vagy nagyvárosi közegről, ez szinte mindenütt kivitelezhető. Nézzen utána, ha úgy érzi, valós alternatíva lehet az Ön számára is!