Dobjuk fel a gyerekzsúrt különleges szendvicsekkel

A születésnapi gyerekzsúr tipikusan az az esemény, amit nem csak az ifjú ünnepelt vár szívrepesve, de a szülők is. Megtervezni a nagy napot, előre kiválasztani a lehetséges programokat és játékokat, illetve az ünnepi menüsor elkészítése rendkívül izgalmas feladat, így szülőként nem is csoda, ha Téged is átjár az izgalom.

A gyerekzsúr sikere az előkészületeken múlik

Ne feledd: a gyerekzsúr a kis lurkók számára pontosan akkora kaliberű élmény, mint például a karácsony, így hosszú évek múltán is szívesen és örömmel gondolnak vissza egy-egy partira. A Te körültekintő szervezéseden múlik, hogy minden flottul menjen. A játékok előkészítése, a zene, a díszítés és a meghívó mind-mind olyan szegmense az előkészületeknek, amely nagyban meghatározza a parti hangulatát. Amiről viszont keveset lehet hallani, azok a gyerekzsúrra szánt harapnivalók – pedig, a tapasztalat azt mutatja, ezek a kreatív finomságok is sokat nyomnak a latban. Mutatunk néhány remek ötletet a témában.

Kreatív szendvics, aminek lehetetlen ellenállni

Igen, tudjuk jól, az étel nem játék, viszont ez nem jelenti azt automatikusan, hogy némi kreativitással ne dobhatnád fel a gyerekzsúrra készített szendvicseket. Ha fiús anyukaként például a zsúrra is alapvetően srácokat vártok, készíthetsz például robotos szendvicseket, a hatás garantáltan nem marad el. A robot „testrészei” kenyérdarabkákból állnak, a díszítés pedig zöldségekből – félbevágott uborkából készülhet a robot keze és lába, répából a gombjai, olívabogyóból a szeme. Az így kapott végeredmény nemcsak finom, de a szemnek is mutatós, arról nem is beszélve, hogy roppant egészséges is.

Szendvics gyerekeknek : cicás finomság, ami desszertnek is elmegy

A cicákat minden gyerkőc szeretni! Miért is ne eleveníthetnéd meg ezt a kedves kisállatkát a szendvicsek elkészítésekor. A kenyérszelet lesz a cica arca: késsel óvatosan vágj apró fülecskéket a annak felső részére. A szeletet kend meg mogyorókrémmel. A cica szeme lehet mazsola, az arcocskáját pedig két vékonyra vágott banánszeletből kreálhatod meg. A cica orrát szimbolizáló kis háromszöget akár almából is kivághatod.

Mosolygós szendvics-emberke, a gyerekzsúrok valódi sztárvendége

Mi sem egyszerűbb a szendvics-emberke elkészítésénél! Kend meg a kenyérszeleteket májkrémmel sajtkrémmel vagy vajjal, tegyél azokra egy nagy szelet felvágottat – ez lesz a mókás figura arca. A szemeket paradicsomból is készítheted, de uborkakarikákat is használhatsz e célból. A szendvics-emberke pofiját is készítheted paradicsomból, a mosolygós száját répából vagy uborkából is kivághatod. A már majdnem kész figura haja állhat reszelt sajtból.

Mogyorókrémes finomságok az édesszájúaknak

Maradjunk még egy kicsit a desszerteknél, hiszen kevés az a gyerek, aki az ínycsiklandozó édességekre nemet tudna mondani. Gyerekzsúrra készíthetsz édes madárkákat is, akár félbevágott zsömléből – ami már csak azért is jó ötlet, mert a kör forma remekül idézi a gömbölyded madárkákat, például baglyokat. A választott pékárút kend meg mogyorókrémmel. A bagoly hatalmas szemeit banánkarikákból és áfonyából készítsd el. A madárka csőre készülhet félbevágott eperből. Az epreket a szárnyak megkreálásához is felhasználhatod. Az eredmény pedig? Látványos finomság, amiből garantáltan egy morzsa sem marad a gyerekzsúr végére.

 

Szuper ötlet gyerekzsúrra a vicces bogár-szendvics

Amire szükséged lesz: kenyér, májkrém/sajtkrém, sajt, paradicsom (lehetőleg koktél) és snidling. A kenyérszeleteket kend meg alaposan a választott produktummal, a sajtszeletet vágd ketté, ezek lesznek a leendő bogárka szárnyai. Snidlingből készíts apró lábacskákat, amelyeket a sajt-szárnyak alatt tudsz stabilan rögzíteni. A bogár hosszú orra is készülhet snidlingből, a szemei pedig koktélparadicsomból.

Nemcsak a zsúron, de reggelinél is előhúzhatod ezeket a Jolly Jokereket

Nos, a gyerekektől nem idegen az időnkénti étvágytalanság, illetve az, hogy válogatnak az étkezéseknél. A fent említett szendvics ötletekkel nemcsak a zsúron tarolhatsz, de könnyen meghozhatod az étvágyát a válogatós csemetédnek is, hiszen azok fantasztikusan szerepelnek reggeliknél is.