Házibuli játékok felnőtteknek, gyerekeknek
Tagged Tags:

Ha a házibulikról kell nyilatkozni, talán nem találni olyan embert, akinek ne lenne valamilyen tapasztalata, hiszen a mai korban már az a jellemző, hogy az óvodásoknál kezdődik az ilyesmi felfedezése. Egyszerűen minden korosztálynak van bizonyos arányban olyan igénye, hogy bulira kerüljön sor, csupán a tematika és a fogyasztott italok, nem mellesleg a program tér majd el az egyik buliban, valamint a másikban.

Ha buli, akkor játékok is házibuli játékok

A házibuli játékok gyakori kérdést vetnek fel a szervezők előtt, hiszen minden esetben szeretné az illető, hogy jó hangulat uralkodjon az eseményen, ha már egyszer nagy erőfeszítések árán megvalósul a dolog. Ha pedig megvalósul, az ő, vagyis a főszervező feladata, hogy minden olyan legyen, hogy a résztvevők mosollyal az arcukon térjenek haza. A házibuli játékoknak azért van nagy jelentőségük, mert szinte minden korosztály esetében egy potenciális megoldást jelenthet a hangulat javítása érdekében.

Például amennyiben éppen gyerekekről van szó, nekik is lehet alkalmas programot találni ezen kategórián belül, de a felnőttek esetében szintén. Amennyiben alkoholfogyasztó a résztvevők zöme, akkor is szórakoztatóak tudnak lenni az emlegetett játékok, de természetesen ellenkező, színjózan társaság esetében is. Amit azonban minden esetben fontos szem előtt tartani, ha játékokat gyűjtünk az ominózus alkalomra, hogy mindig próbáljunk meg a konkrét célcsoportunkból kiindulni.

Célirányos házibuli játékokházibuli játékok

Például ha nyugdíjasok, vagy általánosságban idősebbek alkotják a buli célcsoportját, akkor fontos, hogy az ő számukra legyen kívánatos a téma. Ha mondjuk szinglik alkotják a résztvevőket, akkor lehet kissé pikánsabb a játékválaszték, de megint más a helyzet, ha csupa szerelmespár van jelen. Ezt próbáljuk meg mindig jó előre átgondolni, mert ha mellélépünk ilyen tekintetben, és mondjuk kellemetlen helyzetbe hozzuk a jelenlévőket, akkor könnyen az ellenkezőképpen sülhet el a poén és az egész általánosságban véve, mint azt terveztük.

Ha megsértve, morcosan mennek haza a bulinkból, talán legközelebb inkább kihagyják, vagy legalábbis kétszer is meggondolják, és talán mint házigazdáknak sem megy majd a jóhírünk, hanem ellenkezőleg. Minden esetben figyeljünk tehát a tervezésre, az előzetes átgondolására a dolgoknak. Ha már úgy érezzük, elég alaposan átzongoráztuk a résztvevők érdeklődési körét, és mondhatni biztosra megyünk, fontos, hogy minden szükséges alkotóelemet szerezzünk be, hogy ne legyen kellemetlenség a helyszínen, mert egy sor időhúzásra is sor kerülhet ezáltal.

Ne legyen unalmas a házibuli játékházibuli játékok

Olyankor pedig elálmosodik a nép, ami sokszor a létszám fokozatos csökkenésében mutatkozik meg, tehát ellaposodik a buli, ez pedig egyik házigazdának sem lehet a célja. A legpraktikusabb megoldások talán a kész társasjátékok, amelyek egy nagy része kifejezetten ilyen célokra lett kitalálva. Ezek azért nagyon praktikusak, mert nem kell az összetevőkön gondolkodni, és a beszerzéssel bajlódni, hanem elég megvásárolni a kinézett példányt, és kész is van.

Ha esetleg van lehetőségünk kölcsönkérni valakitől, akkor még a beruházás is elkerülhető, illetve az sem árt, ha van több lehetőség, ami közül választhatunk, hiszen nem lehet tudni, hogy kinek mihez van kedve. Persze olyan helyzet is előfordulhat, hogy nem készültünk játékokkal, mert nem volt cél előzőleg, hogy ilyen módon szórakoztassuk a társaságot, viszont valahogy spontán módon alakul ki az igény. Ilyenkor nem kell túlizgulni, hiszen egy sima kérdezz-felelek is nagyszerűen meg tudja nevettetni a társaságot, ha kellően rafinált feladványokat gondolunk ki.