Húsvéti tojások díszítése kreatívan és játékos tojáskeresés gyerekeknek

A húsvéti tojások díszítése természetes eszközökkel is történhet, és biztosan tetszeni fog azoknak, akik szeretik a DIY ötleteket. Nincs szükség speciális festékekre ahhoz, hogy szokatlan színeket varázsoljunk a húsvéti tojásokra, mert valószínűleg otthon is megtaláljuk a tökéletes színezéket.

Húsvéti tojások díszítése, ahogy nagyanyáink is csinálták

A természetes húsvéti tojásfestés céklával, hagymahéjjal vagy akár vöröskáposztával is történhet. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a választott zöldséget betesszük egy fazékba a tojásokkal együtt, felöntjük vízzel, hozzáadunk 2 evőkanál ecetet, a keveréket körülbelül 20 percig forraljuk, majd a tojásokat addig hagyjuk a festékünkben, amíg a rajtuk megjelenő szín elég intenzív lesz.

 

Ha azonban nincs kedvünk a húsvéti tojásokat a fenti módok egyikével sem festeni, választhatunk egy olyan lehetőséget, ami felett teljes mértékben mi rendelkezünk. A filctollak jelentik az egyik legegyszerűbb megoldást. Ezekkel például csirkéket vagy nyuszikat festhetünk, fülekkel és lábakkal láthatjuk el a tojást, és a hatás garantáltan egyedi lesz. A húsvéti tojások díszítése játékosan is megközelíthető, és fekete filccel vicces arcokat rajzolhatunk a tojásokra.

Modern módszerekkel is élhetünk

Húsvét körül tömegesen jelennek meg a boltokban az ételszínezékek, amelyeket egyszerűen keverjünk össze egy pohárban forró vízzel és egy evőkanál ecettel. A tojások színe attól függ majd, hogy mennyi ideig tartjuk benne a keverékben. Ha szeretnénk feldobni az így festett húsvéti tojások kinézetét, próbáljuk ki, hogyan lehet a mintákat előre viasszal felvinni. Az ezzel bevont tojásokat a viasszal lekent területeken nem fogja festék borítani, és amikor lekaparjuk, egyedi, rendkívül érdekes, kézzel készített húsvéti tojásokat kapunk, amelyek azt a benyomást keltik, hogy sok munkát fektettünk a tojásfestésbe.

Egyszerű tojásfestés gyerekeknek

A gyerekek a felnőtteknél is jobban várják, hogy tojást festhessenek. A kisgyermekek, akiknek még nem kellene forró vízzel játszaniuk a tojásfestésnél, szintén szórakozhatnak egy kicsit húsvétkor. Nem kell külön új kifestőkönyvet vásárolni ehhez. Csak rajzoljuk meg a tojás körvonalát egy vékony tollal vagy filccel, a többit pedig bízzuk a kicsikre. Kinyomtathatunk egy kész sablont is, amit könnyen megtalálhatunk az interneten.

 

Készen állsz a húsvéti tojásvadászatra?

Amikor közeledik a húsvét, a világ minden táján éves hagyomány a húsvéti tojáskeresés. A húsvéti tojásvadászat, a különböző színű tojásokkal, édességekkel, csokinyuszikkal és más, az ünnephez kapcsolódó dolgokkal, mindig is különleges alkalom és tevékenység volt a gyermekek, szülők és családok számára.

Idén tedd a húsvéti tojásvadászatot extra különlegessé a húsvéti játékok új és kreatív ötleteivel! Felejtsd el a hagyományos tojáskeresést! A húsvéti játékok legizgalmasabb része a kihívás, ami minden megtalált tojás belsejében egy papírdarabra van írva. Ahhoz, hogy megkapd a következő nyomot, és megtudd, hol van elrejtve a következő tojás, teljesítened kell a tojásban található feladatot vagy kihívást.

Íme néhány példa a feladatokra: Ugrálj körbe a szobában 1 percig, mint a húsvéti nyuszi. Nevezz meg három kék színű gyümölcsöt. Énekeld el a ‘Legyen hó’ című dalt a Jégvarázs című meséből. A gyerekek örülni fognak, amikor befejezik a feladatot, és ez az ötlet sokkal érdekesebbé teszi a tojásvadászatot!

A húsvéti játékok között vitathatatlanul a tojáskeresésé a főszerep, de mindenki szereti a klasszikusokat! A tojás keresésén kívül a játékból versenyt is csinálhatunk, aminek a fődíját az kapja, aki a legtöbb tojást találja meg. Ráadásul bizonyos tojásokhoz színük vagy mintájuk alapján különleges díjat rendelhetünk. Így a tojásvadászok mindent megtesznek majd, hogy különleges tojásokat találjanak, amelyekhez vonzó nyeremények tartoznak, de a fődíj végül mégis a legtöbb tojást megtaláló vadászé lesz.

Az ünnep nem ugyanolyan mindenki kedvenc és várva várt húsvéti tojásvadászata nélkül. Idén ne állj meg a jó öreg tojásvadászatnál. Tervezz olyan bulit, amit a gyerekek, a barátok és az egész család soha nem fog elfelejteni!