Tagged Tags: ,

A karácsonyi készülődést soha nem lehet eléggé korán elkezdeni. Ez tény! Pláne akkor, ha mondjuk kizárólag a kreatív ötletek jöhetnek szóba. Márpedig ez a legkevesebb, amit a gyermekek megérdemelnek. Következzen tehát néhány csomagolópapírba vágyó ajándékötlet!

1. LEGO, az örök győztes

Ez az a játék, ami egyszerűen nem hagyható ki a listából, sőt ez az a játék, ami nélkül felsorolás nem kezdődhet. Ez fiúk és lányok esetében egyaránt érvényes! Ezernyi témakör, számtalan készlet, azaz elmondhatatlanul sok variáció, mindezt profi minőségben, gyerek- és felnőttbarát kivitelben. Tényleg megkerülhetetlen meglepetés! Ráadásul egyes gyerkőcök gyűjtik is az építőket, tehát megvannak azok a témák, amikkel képtelenség az esetükben melléfogni. Ami még külön jó hír, hogy a sima, alapkészletek is hosszan élvezhetőek, lévén nincsen egyetlen építési stratégia, ennek megfelelően csak a képzelet szabhat határt a megvalósításnak.

2. A régi jó játékötletek is nyerőek!

Nem divatosak, mégsem felejtette el őket senki. A kártyajátékok kétségtelenül ebbe a kategóriába tartoznak. Mindegy, hogy magyarról vagy franciáról beszélünk, a lényeg az együtt töltött idő. A kártyavárépítés is jó móka, ha történetesen mindenki belefáradt már a piros papucsba, makaóba, vagy snapszliba.

3. Okos nemcsak a telefon lehet

Az intelligens plüssök és/vagy babák sokkal többet tudnak, mint hagyományos társaik. Divatos szóval élve interaktívak, ami azt jelenti, hogy kellően ingergazdag környezetet biztosítanak a játszáshoz. Emellett aranyosak, kedvesek, bűbájosak, úgyhogy minden megvan bennük, amiért karácsonyfa alá kívánkoznak.

4. Kihagyhatatlanok a videójátékok!

Sok szülő kicsit sem boldog akkor, amikor a gyerekek a gép előtt ülve játszanak. Ez, különösen manapság, érthető reakció, de ettől függetlenül mégsem hagyhatóak ki a videójátékok sem. Egyszerűen azért, mert a gyerkőcök ragaszkodnak hozzájuk. Nyilván kereteket érdemes szabni, akár időben, akár mennyiségben, de pláne egyes játékfajtáknál határozottan sokat tanulhatnak a gép előtt töltött időből. A stratégiai jellegű fajták nagyon is agymozgatóak, azaz mellékesen játék közben a fejlesztés is megvalósulhat.

5. Az együtt töltött idő ajándéka felbecsülhetetlen értékű!

A társasjáték az egyik legütősebb meglepetés. Számtalan típusa megvásárolható, a témák épp úgy megválaszthatóak, mint a kivitelezés milyensége. De egy biztos. Nincsen ennél jobb család- és barátösszehozó játéktípus. Hiszen társasozni egyedül esélytelen. Annál pedig nincs jobb érzés, élmény, amikor a családtagok, vagy a legjobb barátok körülülik az asztalt távol a kütyüktől, távol a mindennapi élet zajától, és csak egymásra figyelnek, nevetnek, beszélgetnek.

Természetesen a kiszemelt játék tematikájának is nagy a jelentősége, nem mindegy, hogy az a néhány óra pontosan mivel is telik, ez kétségtelen. Viszont az is tény, hogy ezeknek a játékszereknek az ellenállhatatlan mivoltát az adja, hogy összehozza az embereket, egy asztalhoz ülteti a szeretett családtagokat, barátokat, és még mindennek tetejében fejleszti is a résztvevőket. Vigyázat! Bármennyire is meghökkentőnek tűnik, ez alól még a felnőttek sem kivételek!