Kalandozás Westeros vérgőzös világában

George R. R. Martin regényeiben van valami meghatározhatatlan, hihetetlenül masszív vonzerő. Ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis a sztori a fekete lyukakhoz hasonlatos gravitációval húz be mindenkit a világába, kortól és nemtől függetlenül. Valóban, aki egyszer betette a lábát Westerosra, könnyen azon kaphatja magát, hogy úgy fújja a fiktív világ mitológiáját, földrajzát és történelmét, mintha egyetemi vizsgát készülne abból tenni. Ostobaság lett volna ezt a fajta hírnevet és népszerűséget nem kihasználni a marketing világában, ennek függvényében pedig már meg sem lepődünk a számtalan Trónok Harca motívumokkal ellátott kiegészítőn, dekorelemen vagy társasjátékon.

Trónok Harca társasjáték felnőtteknek

Maradjunk az utóbbi példánknál, hiszen a játékok, mivel aktív, tevékeny jelenlétet kívánnak a résztvevő felektől, még inkább képesek a felhasználót elvarázsolni. A Trónok Harca társasjáték felnőtteknek olyan atmoszférát teremt, amelyből egy kicsit is kortyolva villámgyorsan avanzsálunk kóbor lovaggá, harcos zsoldossá vagy valamelyik nagy uralkodóház zászlóhordozójává. Izgalmasan hangzik, ugye? Tartson velünk, hiszen jelen cikkünk feladata nem kevesebb, mint kivesézni a szóban forgó játékot, és közelebb hozni azt a történetet, ami emberek millióit őrjítette meg világszerte. A szóban forgó társasjáték felnőtteknek készült, nem véletlenül: Martin fantáziavilága ugyanis nem szenved hiányt vérontásban és brutális csatákban. A társasjáték persze nem jelent veszélyt senkire nézve, így bátran belevethetjük magunkat az élvezetekbe- már amennyiben találtunk 5 másik, játék-vágytól fűtött jóbarátot.

A játék ott veszi fel a történet fonalát, amikor a király, Robert Baratheon meghal, a levegőben pedig ott csüng a kitörni készülő vihar szaga, vérgőzzel és brutális indulatokkal keverve. A társasjáték felnőtteknek lehetőséget nyújt, hogy a már említett nagy házak egy-egy szereplőjének a bőrébe bújjunk és megtegyük –vagy legalábbis megpróbáljuk- azt, amire mindenki áhítozik: elnyerni a Vastrónt. Az út viszont, ami az uralkodáshoz vezet, nem egyszerű, sőt, az egyik főszereplőt szabadon idézve, sötét és tele van iszonyattal. Miért? Nos, a választ a sorozat és a könyvciklus kvintesszenciája adja meg.

Stratégia játék felnőtteknek

E társasjáték felnőtteknek készült verziójában még akkor sem lehetünk biztosak a győzelemben, még akkor sem dőlhetünk hátra elégedetten a székünkben, ha úgy érezzük, elég sereget gyűjtöttünk össze, ahhoz, hogy magunkhoz ragadjuk az uralkodói széket, hiszen az árulók és a köpönyegforgatók bármikor lecsaphatnak az önhitten mosolygó, a győzelem ízét már a szájában érző játékosra. Társasjáték felnőtteknek? Nem is kérdés, hogy a Trónok Harca ízig-vérig az a prémium kategória, ami egész estére lefoglalja a baráti kört, olyan élményben részesítve a játékosokat, amit azok garantáltan nem felednek el jó ideig. Abban az esetben, ha mindig is nagy stratégának tartotta magát, és fejben már száz és száz történelmi csatát megvívott, most itt az idő, hogy bebizonyíthassa a kvalitását! Ragadjon kardot és pajzsot, ami jelen esetben a dobókocka és a kártyák személyesítenek meg, és lépjen be abba a háborútól és intrikától terhelt fantázia világba, amely forrong az izgalmas kalandoktól, és hangos a sárkányok ordításától.