Kinek fog tetszeni a Twister társasjáték?

Mindenkinek, aki még nem jártas annyira a társasjátékok világában, szeretnénk bemutatni egy régi nagy kedvencet. Pontosabban ez a játék nem tartozik a legrégebbiek közé, de azért biztos, hogy már ismert a piacon jó néhány éve. Ez pedig a Twister társasjáték, amely nagyon népszerű szokott lenni. Ez egy tipikusan társaságba való játék, vagyis ideális esetben nem csak ketten játszák, vagy legalábbis van nagyobb nézőközönség. A lényeg ugyanis a viccelődés, a komikus helyzetek előfordulása, és azok lereagálása.

Ami a korhatárt illeti, hároméves kor alatt nem igazán játszható. A játék szabályzata szerint ez az alsó korhatár, bár a gyakorlat azt mutatja, hogy ideális esetben ennél nagyobb gyerek legyen a célközönség. Felső korhatár nincsen, sőt, talán nem állunk messze az igazságtól, ha nem feltétlen gyerekeknek szánjuk ezt a játékot, hanem felnőtteknek is. Ez egy tipikus partijáték, tehát ha összejön egy baráti vagy családi társaság, és esetleg tovább akarunk együtt maradni, elég elővenni a Twistert, és már kezdődhet is a kuncogás.

A Twister társasjáték menetetársasjáték

Ezt a játékot nem ülve játsszák, mint oly sok másik társasjátékot. Ez a játék megmozgat bennünket, hiszen egész fizikai megjelenésünk szükséges hozzá, aktívnak kell lennünk. A játék azzal kezdődik, hogy kiterítünk a talajra egy olyan anyagot, az egyszerűség kedvéért nevezzük szőnyegnek, ami a játék részét képezi, és különböző színű körök találhatóak rajta. Például piros, kék, sárga, zöld.

Ezen kívül van egy olyan része a játéknak, ahol kitárcsázásra kerül, hogy a játékosnak pontosan melyik színű, és konkrétan melyik pontra kell letennie a kezét, és melyikre a lábát. Ez akkor lesz izgalmas, amikor már a második játékos is elhelyezkedik a pontokon, illetve amikor újra ránk kerül a sor, és változtatnunk kell a helyzetünket. Végtelenül vicces szituációk szoktak ilyenkor előfordulni, hiszen nem lehet ezt az egészet nevetés nélkül megállni.

Pontosan ebből ered aztán az is, hogy nagyon rövidre szokott sikerülni egy forduló. Szinte soha nem több, mint 10 perc, hiszen nem tudunk tovább egyensúlyt tartani, és nevetést visszafogni, annyira komikus az egész. Akinek élénk a társasági élete, szereti a baráti összejöveteleket, annak ez a játék nem hiányozhat a tarsolyából.társasjáték

A társasjáték jó befektetés

Megéri az érte kiadott összeg, és szinte bárhol beszerezhető, mert a legismertebb társasjátékok közt ott szerepel a neve. Amennyiben társasjáték vásárlása előtt állunk, és tanácstalanok vagyunk, úgy érdemes körbenézni az online játékboltokban. Azon belül is érdemes megnézni az egyes termékek értékelését, amelyeket a vásárlók szoktak adni, akik már kipróbálták a szóban forgó játékot. Ez azért nagyszerű szolgáltatás, mert kaphatunk véleményeket a termékről még mielőtt magunk is megvennénk. Elképzelhető, hogy eltántorodunk a vételtől, de az is lehet, hogy meghozza a kedvünket.

Egy jó internetes bolt több képet is feltesz a játékról, valamint részletes leírást, amivel meghozza kedvünket, illetve amiáltal el tudjuk képzelni a szituációt. Természetesen a Twister nem az egyetlen olyan társasjáték, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt megfelel, de az biztos, hogy egyike a legjobb alternatíváknak. Ami mindneképpen a társasjátékok javára írandók, az a hangulatjavító jellegük. Egy kis nevetés bármilyen feszült hangulaton képes változtatni. A humor a legjobb orvosság, ezt is mondják. Tehát ha áll a szó, nem tudunk egymással mit kezdeni egy társaságban, elképzelhető, hogy csak a Twister-t kell elővenni, és már kezdődhet is a móka.