Könnyed kikapcsolódás a mindennapokban ügyességi játékokkal

Az ügyességi játékok alapvetően két célt szolgálnak: önfeledt szórakozást kínálnak a résztvevőknek, másrészt pedig fejlesztik a gyerekek problémamegoldó képességét, kézügyességét. Mikor érdemes megvenni a gyerek első ügyességi játékát? Nos, e kérdésre nem létezik örökérvényű válasz, hiszen a gyerkőc fejlettségi szintjétől, érdeklődésétől függ, hogy mikor kapja meg az első ügyességi játékát. Alapvetően kijelenthetjük, hogy a legtöbb játékgyártó 3-4 éves kortól ajánlja a szóban forgó címkével ellátott termékeit.

Az ügyességi játékok koronázatlan királya a párosító puzzle

A puzzle önmagában remek módja néhány önfeledt óra eltöltésének. A nagyobb méretű, akár 1000 darabból álló kirakósok már a felnőtteknek is igazi kihívást jelentenek. A DJECO párosító puzzle természetesen a kicsiket célozza meg és nemcsak szórakoztat, de megdolgoztatja a játékosok kreatív gondolkodását is. Az említett ügyességi játék, ahogy azt a kiváló társasoktól már megszoktuk, tanít is, jelen esetben az állatok és az élőhelyük vonatkozásában látja el hasznos információkkal a kis lurkókat. A párosító puzzle gyönyörűen illusztrált képekkel szórakoztatja a résztvevőket. A termék minden darabja természetes alapanyagból készült és igazi élvezetes megmérettetést jelent bárkinek, aki szívesen próbára tenné az ügyességét és a leleményességét.

Ügyességi társasjáték az örök kedvenc, a bújócska jegyében

Maradjunk még egy kicsit a DJECO-nál, hiszen a francia brand igazi nagymestere az okos ügyességi játékoknak. A szóban forgó, káprázatosan szép képekkel ellátott puzzle lényege az állatok és a tájak bizonyos logika mentén történő összepárosítása. A kézügyesség fejlesztő játék 10 rejtvényével kreatív gondolkodásra motiválja a résztvevőket, akik ezáltal a problémamegoldó képességüket, illetve a reakcióidejüket is csiszolhatják.

 

Halfogó játék a leendő kis horgászoknak

Vidám színeivel, frappáns megoldásaival, a Halfogó névre keresztelt társas elképesztő népszerűségnek örvend a kicsik körében. Az ügyességi játékok ezen verziójával a fiúk és a lányok is kitűnően szórakozhatnak, akár négyesben is. A játékmenet egyszerű és nagyszerű: a résztvevők egymás után következve azon ügyeskednek, ki tud több tátogó halacskát kifogni a pecabotjával. Az önfeledt pillanatok közben a gyerkőcök koncentrációja is fejlődik.

Parti társasjátékkal elfelejthetjük az unalmas pillanatokat

E társas szabályait a Ravasz Polip diktálja. A játékosok a szettben található kártyák közül húznak és a véletlen választásuk függvényében próbálják meg felépíteni a kártyalapon látható tornyot- természetesen a polipcsápok segítségével. Az unalom kizárt az Octopus parti társasjátékkal!

Klasszikus célbadobós ügyességi játékok

A Bag Toss igazi klasszikus célbadobós játéknak számít és már egész kicsi kortól engedélyezett a használata. A szett 3 lyukkal operáló céltáblából és 3 labdából áll. A lyukak különféle elhelyezkedése igazi kihívás elé állítja a résztvevőket, akik akár egymással versenyezve is próbára tehetik az ügyességüket. A célbadobós játékot odakint a szabadban is játszhatjuk.

Golyós ügyességi játékok a Quercetti-től

A Migoga névre keresztelt golyós ügyességi játék előhozza a kis csibészekből a kreativitást. A játék lényege a merészebbnél-merészebb tornyok építése. Ehhez persze a logikai gondolkodást és a kézügyességet is meg kell tornáztatni, hiszen az nyer, akinek a felépített tornyán a szettben lévő golyó minél gyorsabban és látványosabban ér célba. E célból használhatunk tölcséreket, hidakat, fogaskerekeket és furfangos oszlopokat is. A Quercetti golyós ügyességi játékéval garantáltak az izgalmas percek!

Focis ügyességi játék az egész családnak

Az asztali foci egy tovább gondolt, kifejezetten a nagyobbacska gyerekek igényeire fejlesztett verziója, ami akár az egész családot megmozgatja – természetesen a népszerű MK Toys legújabb üdvőskéjéről van szó, a Football Sport Game-ről. A meccs végén az viheti haza a trófeát, aki ügyesebb, leleményesebb a többieknél. Persze a sikerhez a stratégiai képességünket is elő kell venni, hiszen amint az eredeti fociban, a győzelemhez taktikus gondolkodásra is szükség van.