Könnyen elkészíthető ajándék anyák napjára, ötletek és tippek

Kézműves ajándék anyák napjára – a meglepetés, aminek az elkészítésével kortól és nemtől függetlenül bármikor érdemes megpróbálkozni. Az édesanyák számára ezek a meglepetések igazi kincsnek számítanak, amelyeket hosszú évek során is megőriznek. Tenyérlenyomatok, krepp papírból készített virágcsokrok, nyelvtani hibákkal megtűzdelt köszöntők. Ezek a drága, értékes holmik bizony minden édesanya féltve őrzött kincsei között ott szerepelnek.

Rengeteg örömet lehet okozni az anyáknapi ajándék készítésével

Bár felnőttként már egészen másként tekintünk az ajándékozásra, idén mégis felébreszthetjük a bennünk szunnyadó gyermeket. Legyen 2022 május első vasárnapja kicsit másmilyen. Készítsünk saját kezűleg szívhez szóló ajándékokat, azoknak, akik a legtöbbet tettek értünk: az édesanyáknak és nagymamáknak. A kézzel készített meglepetések értéke jóval nagyobb, mint a boltokból megvásárolható ajándékoké, az alkotásba ugyanis nemcsak a kreativitásunkat, de a szívünk összes szeretet is beletesszük.

Egyszerű és nagyszerű ajándék anyák napjára

A Te édesanyád sem tudja kávé nélkül elkezdeni a reggeleket? Lepd őt meg anyák napja apropóján egy saját kezűleg díszített kávésbögrével. Ehhez nem is kell mást tenned, mint beszerezned egy minimál vagy zéró díszítésű bögrét és a hobbiboltokban kapható porcelán filctollat. Merd szabadjára engedni a kreativitásodat! Aprócska szívek, esetleg egy szívhez szóló, kedves idézet? Anyukád leendő kávésbögréjét bármivel díszítheted, amivel mosolyt csalsz az arcára.

Ajándék anyák napjára – anya-lánya karkötő

Következő ötletünk kifejezetten a lányos anyukáknak érdekes. A hölgyek ugyebár szeretik a szép ékszereket, s azokat, amelyeket a saját gyermeküktől kaptak, különösen nagy becsben tartják. Készítsünk hát páros karkötőt, ami szavak nélkül is sokat mesél az anya-lánya kapcsolatunkról. Az ékszerkészítés módja a kreativitásunk, az elképzeléseink és a rendelkezésünkre álló alapanyagok függvénye. A karkötő készülhet gyöngyökből is – az interneten tömérdek ötletet találhatsz ebben a kategóriában.

Családfa, nemcsak édesanyáknak

Következő ötletünk nemcsak az anyukákat, de különösen a nagymamákat veszi le a lábukról. Talán azért, mert ők már jobban értékelik az idő múlását, a múlt eseményeit. Készíts saját kezűleg családfát, amit akár képkeretbe is tehetsz, így az a nappali vagy a konyha falát is díszítheti.
Pro tipp: a családfát közösen is elkészíthetitek. Nyomtasd ki vagy rajzold le a sablont, azaz az üres fát. Az egyes családtagok festékes ujjlenyomatokkal, szívet formázva jelöljék a saját helyüket a fa ágain. Amikor a festék megszárad, bele írhatjátok a neveiteket a szivecskékbe. Az eredmény: örök emlék a javából, aminek az évek múltán egyre nő az eszmei értéke is.

A kihagyhatatlan meglepetés: virágok papírból

Amennyiben a saját gyerkőcöddel közösen készítetek a nagyinak anyák napi meglepetést, ezt az ötletet egészen biztosan imádni fogjátok. Az anyák napi ünneplés nem lehet teljes virágok nélkül – ám a bájos csokrot most Ti magatok fogjátok elkészíteni, méghozzá tojástartóból! A tojástartó mélyebb részeit kivágva, majd vidám színűre befestve valóban csodás eredményt érhettek el. Ha a virágfejek készen vannak, az ötletet akár tovább is gondolhatjátok. Hobbiboltból beszerezhető falapocskára ragasszátok rá a virágokat, rajzoljatok nekik szárat, leveleket. A virágok közepébe akár gombot is ragaszthattok a még mutatósabb összhatásért. A nagyi egészen biztosan imádni fogja ezt az egyedi, soha el nem hervadó virágkavalkádot.

Ajándék anyák napjára haladó barkácsolóknak

Már jó ideje a DIY szerelmesének vallod magad? Szívesen próbálsz ki új dolgokat a kreatív alkotás során? Miért ne a közelgő anyák napja apropóján csillogtatnád meg a kézügyességedet, méghozzá a makramé virágtartók formájában? A makramé kézműves termékek manapság nagy népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. Rusztikusak, romantikusak, bájosak, ráadásul az elkészítésük sem ördöngös feladat. Ha az anyukád nagy virágimádó hírében áll, készíts a számára makramé cseréptartókat, amelyeket felfüggesztve igazi mini-dzsungellé alakíthatja át a virágos sarkot a lakásban.