Melyek a legizgalmasabb party játékok?
Tagged Tags:

Az emberek egy része nagyon szeret bulit szervezni a barátainak. Egy ilyen party megszervezése azonban nem kis feladat. Bármennyire is lazának tűnik a helyzet, egyáltalán nem az, legalábbis a szervezési oldaláról nézve. Egy jó szervező ugyanis gondoskodik mindenről, nem csupán a harapnivalóról és az innivalóról, de a hangulatról is, így egy ceremóniamester szerepét is magára veszi. Sokszor ellaposodik a buli, olyankor unalmassá válik, ami azért nem jó, mert egy szélsőségesen unalmasra sikerült party még sokáig emlékezetes lesz a jelenlévők számára, és elképzelhető, hogy legközelebb kétszer is meggondolják, hogy menjenek-e.

Szóval valahogy gondoskodni kell a hangulatról, ez az egy biztos. Az egyik univerzális megoldás a kellő mennyiségű alkohol fogyasztása, de ez kétélű fegyver tud lenni, hiszen nem megoldás, hogy az emberek egy része ájultra issza magát. A másik megoldás a party játékokban rejlik, vagyis programot találunk ki, és bevonjuk az érdeklődőket, ezáltal lekötjük, lefoglaljuk őket. Sokszor ezek a játékok nagyon viccesek, és a humor mindig egy nagyszerű módja a hangulat nyakon csípésének. Az egyik legnépszerűbb mód a különböző társasjátékok igénybe vétele. Ez azért praktikus, mert nem a szervezőnek kell feltalálni a spanyol viaszt.

Party játékok egyedi célra Party játékok

Számtalan olyan társasjáték létezik, ami felnőttek számára lett kitalálva, kifejlesztve. Ezek a fejlesztők gondoskodtak arról, hogy megfelelő izgalom kerüljön a játékba, általában többen játszhatják, így tényleg elég csak elővenni, és már indulhat is a móka. Tipikusak még a kártyajátékok, amit szintén játszhatnak többen, kis helyen elfér, és szinte egyáltalán nem szorul magyarázatra, hiszen a legtöbben tudnak kártyázni. Számtalan olyan nyomozós játék is létezik, amiket jellemzően partykban nagyszerű játszani, hiszen elég sokan vannak a résztvevők ahhoz, hogy ne legyen túl könnyű a megfejtés.

Talán nem meglepő, ha az aktivity típusú játékok, vagy más néven a mondjam vagy mutassam is nagyon népszerű. Ez igazán az egyik legviccesebb kategóriája a játékoknak, nem kell hozzá teljesen józannak sem lenni, és biztos, hogy osztatlan sikert aratunk. Ha nem ódzkodunk a zaj előidézésétől, akkor akár a karaoke is szóba jöhet. Ez aránylag hangos módja a szórakozásnak, és nem annyira minősül tán játéknak, de biztos, hogy szórakoztató, hiszen szinte minden társaságban vannak igazi tehetségek, dalos pacsirták, de vannak az inkább énekelni akaró, mint tudó próbálkozók is.

Alapozzuk meg a party hangulatátParty játékok

Ehhez némi nehézségként jön, hogy technikailag is kivitelezhetővé kell tenni a dolgot, de ezt leszámítva remek időtöltés, hiszen akár egész este mehet ez a program párhuzamosan a többi szórakozási lehetőséggel karöltve. Visszatérve tehát a megoldási lehetőségekhez, amennyiben valaki azt a feladatot adja magának, hogy bebiztosítsa a party hangulatát, a legjobb talán az, ha minél több típusú társasjátékot beszerzünk, hiszen nem mehetünk biztosra, hogy kinek mihez lesz kedve.

Nem tudhatjuk előre, pontosan milyen társaság, milyen érdeklődéssel jön össze, és ha némileg nyitottan akarjuk hagyni a kérdést, rugalmasan akarunk állni a dolgok alakulásához, akkor néhány verziót fel kell ajánlanunk, hogy válogatni lehessen közülük. Nagyon fontos tudni, hogy milyen lesz a party korosztálya, hiszen egy tizenévesekből álló csapat más iránt lesz nyitott, mint egy ötvenesekből álló csapat. Ugyanakkor akár mindkét korosztályt is tartalmazhatja egyazon buli, tehát mindenképpen érdemes ezt a szempontot is figyelembe venni. A résztvevők nemét szintén nem árt mérlegelni.