Melyek a legjobb kreatív játékok fiúknak?

Készség- és képességfejlesztő kreatív játékok fiúknak, amelyek akár órákra is lefoglalják a mindig aktív kis lurkókat? Ha már jóideje kutatsz a témában, de mindezidáig nem találtál rá a tökéletes fiús játékra, ne csüggedj! Mutatunk néhány remek példát, amely életkortól függően garantáltan elvarázsolja a csemetédet.

Rakéta, dinoszaurusz és autó – minden, ami egy kétéves kisfiú fantáziáját megmozgatja

Ha a gyerkőcöd 1-2 éves, valószínűleg rajong a címben szereplő hármas valamelyikéért. Hála az okosan kivitelezett kreatív játékoknak, a rajongása tárgya akár konkrét formát is ölthet, ezáltal fejlesztve a gyermek finommotorika képességét, logikáját és alkotóképességét.

Mivel a gyerekek szeretnek gyenge fény mellett elaludni, jó ötlet lehet például beszereznetek a gyerekszobába egy kreatív játékká is átalakítható rakéta lámpát. A népszerű márka, a Little Lovely Company színes tárházában a szóban forgó kiegészítők is képviseltetik magukat, természetesen kifogástalan minőségben. A LED világítással felszerelt rakéta formájú lámpához tartotó matricákat együtt is felragaszhatjátok az űrjárműre.

Apropó, ragasztás! A Djeco falra ragasztható dinós matricái is egészen biztosan elnyerik a kis lurkó tetszését, emellett pedig nagyban fejlesztik a kreativitását is. Ha a kreatív játékok fiúknak kategóriában inkább az autós termékek mellett tennéd le a szavazatod, a mágneses autós ügyességi horgászjátékok háza tájáról mazsolázgass.

Kreatív gyerekjátékok – főszerepben a képzelőerő

A nagyobbacska fiúk (3 év fölött) jellemzően imádnak szerelni. Ha összeszerelhető autóval, repülőgéppel leped meg a gyermeked, a kitörő örömét is előre borítékolhatod. Az izgalmas szerelési folyamat és az elkészült játék adta szórakozás nagyszerű kombinációja garantáltan sikerélménnyel ajándékozza meg a kicsit. A 4-5 évesek többek között a kirakós játékokat is nagyon szeretik, különösen, ha a puzzle kirakásának végeredményekét a szívüknek kedves mesehősök elevenednek meg az elkészült képeken. A készségfejlesztő- és szerepjátékok kategóriában a különféle többdarabos szerelő- és szerszámkészletek, szerelőasztalok is nagyon népszerűnek számítanak.

Kreatív játékok fiúknak – górcső alatt a kisiskolások igényei

Az 5-10 éves fiúk körében a modellezős játékok is elképesztő popularitásnak örvendenek. A modellezés nemcsak a kreativitásukra, de a problémamegoldóképességükre, sőt, a térlátásukra is jó hatással van, arról nem is beszélve, hogy fejleszti a gyermekek koncentrációját is. A modellezés tárgya tulajdonképpen lehet bármi, ami a csemetéd érdeklődésének tárgyát képezi.

A fent említett rakéták és dinók mellett a robotok, repülőgépek modellezését lehetővé tévő játékszettek is remek választásnak bizonyulnak. Az igazán minőségi termékek fából készülnek, így a strapabíróságukra sem lehet panasz. Az említett korosztály képviselőire egyébként a nagyfokú önkifejezés, alkotóvágy is jellemző. A saját kezűleg elkészíthető jelmezek, autópályák valószínűleg a Te gyermekednek is örömet okoznak, különösen, ha a kis csibész imád bütykölni, barkácsolni.

Kreatív játékok fiúknak – elő az ecsettel!

A fiúk épp úgy szeretnek rajzolni és festeni, mint a lányok. A szóban forgó kreatív tevékenységek roppant jó hatással van a képzelőerejükre, szépérzékükre. Ha azt látod, a csemetéd szívesen veti bele magát ezen elfoglaltságokba, lepd meg az igazán kiváló minőségű gouache- vagy akril festékszettek egyikével. A mozaikkészítő játékok vagy a képkarcoló játékékok szintén roppant kreatív ötletnek számítanak.

Mi a helyzet a 13-14 évesekkel?

Bár sosem vallanák be, a kiskamaszok is éppúgy szeretnek játszani, mint az egészen fiatal generáció képviselői. Ha a gyermeked a megfontoltságáról, óvatosságáról ismert, akár egy kifejezetten fiatalok igényére fejlesztett pirográf készlettel is meglepheted. A pirográfia faégetést takar. A szóban forgó szuper kreatív szettel a gyerkőc egy számára szimpatikus képet égethet bele a falapba a felforrósított famegmunkáló eszközzel (többen úgynevezett pákaként ismerik a kelléket). Mivel itt forró munkaeszközzel dolgozik a lelkes felhasználó, a különösen körültekintő odafigyelés nélkülözhetetlen a részéről.