Mennyiért találni eladó trambulint?
Tagged Tags:

Egy olyan tárgyról szeretnénk a mostani írásunkban értekezni, amely minden gyermeket nevelő családban ismerősen cseng majd. Jóllehet, nem mindenhol lesz ilyen otthon, mivel a körülmények nem mindig adottak rá, de attól még népszerű, vágyott játszóalkalmatosságról van szó. Minden gyermeknek felcsillan a szeme, ha azt hallja, hogy valahol van eladó trambulin. Ezzel pedig már el is árultuk a lényeget: a trambulinról fogunk elmélkedni. Ez egy rendkívül szórakoztató kültéri játék, pontosabban az apróságok mindig egy kicsit más dimenzióba kerülnek, ha van lehetőségük kipróbálni ezt a különlegességet.

A trambulin felépítése

Akinek esetleg véletlenül nem rémlene, hogy miről is van szó, ez egy – általában – kör alapterületű, gumis, rugókkal felszerelt játék, amelybe a gyerekek kedvükre ugrándozhatnak. Biztonsági okokból körbe van kerítve gumis hálóval. Egészen elképesztő egyébként ez a szerkezet, hiszen tulajdonképpen semmi másra nem alkalmas, mint hogy ugráljanak benne a gyerkőcök. Ennek dacára mégis olyan népszerűségnek örvend, mint kevés más kültéri játék. Az ügyesebb, nagyobb kiskorúak speciális mozdulatsorokat is képesek elvégezni benne, mint például a szaltó, vagy hasonlók. trambulin

Természetesen különböző méretben, vagyis átmérőben kapható az a játék, ami által az eltérő igényű családok is tudnak maguknak valót választani. Amennyiben egyetlen gyermek lesz a használója, és nem szánunk rá sok helyet, úgy a legkisebb méret is elegendő. Ha több gyerek van azonban a láthatáron, akkor érdemes nagyobbat venni, mert borítékolható, hogy feszültségeket szül majd a használata. Nem lehet ugyanis bármennyi gyereket vagy felnőttet beengetni, minden esetben van felső határa a terhelhetőségnek, amelyet a saját biztonságunk érdekében érdemes betartani.

Mire figyeljünk a trambulinnal kapcsolatban?

Fontos hangsúlyozni, hogy jó, ha védjük az időjárási viszontagságoktól, ugyanis a gumis anyag, amiből túlnyomórészt készült, könnyen megrévül, és elreped. Ha pedig ez bekövetkezik, ha csak egy helyen ici-picit megrongálódik az anyag, máris ki kell cserélni. A javíthatóságára eléggé kevés az esély, hiszen rendkívül speciális az összetétele ennek a játékszernek. Előnyei közé az sorolható tehát, hogy mozgásra ösztönzi a gyerekeket, ez pedig a mai gépekkel, technológiával túlfűtött korban nem sok játékról mondható el. trambulin

Meglehetősen addiktív az élmény, aki egyszer kipróbálta, és legközelebb találkozik a trambulinnal, nem valószínű, hogy ellen tud majd állni. Ez pedig jól is van így. Hátránya, hogy némely gyereknek, vagy akár felnőttnek is nem bírja a gyomra a fokozott terhelést, nevezetesen az ugrabugrálást. Időnként ez kellemetlen következményeket vonhat maga után, de ha kellően ismerjük magunkat, akkor tudni fogjuk, hogy mi az, ami még belefér, és mikor kell abbahagyni a dolgot. Amint említettük, eléggé helyigényes. Ha használni akarjuk, jó pár négyzetméterre szükség van, hogy beinstalláljuk.

Ha pedig jönnek a téli hónapok, és biztonságban szeretnénk tudni az alkatrészeket, ezért elraktároznánk átmenetileg a tárgy részeit, meglehetősen sok hely fog kelleni, hogy ezt megtegyük. Ez sok háztartásban szintén gondot okoz. Végül azt is meg kell jegyezni, hogy nem a legolcsóbb szórakoztatásra alkalmas tárgyak egyike, de ha mindent összadunk, legfőképpen az élmények sokaságát, amelyeknek részesei lehetünk, akkor nem lesz kérdéses, hogy mindez megéri. Ha eladó trambulinról hallunk valahol, mindenképpen javasolt, hogy alaposan szemügyre vegyük, milyen az állapota, meddig lesz még zavartalanul használható, és ha a vizsgálat pozitív, tegyünk ajánlatot.