Mik a legnépszerűbb játékok felnőtteknek?

Nagyon megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy szabad-e, illik-e játszani a felnőtteknek. Az emberek egy része azt a nézetet vallja, hogy a felnőttnek érett, komoly módon kell viselkednie, hiszen példát kell mutatni a gyerekeknek. Egy másik csoport viszont azt vallja, hogy időnként mindenkinek ki kell ereszteni a gőzt, és erre a játék tökéletes terepet biztosít. Csakugyan, a játéknak kell, hogy legyen egy magasabb rendű jelentősége, és feltehetően nem mindig szabad véresen komolyan venni.

Ezt szerencsére felismerte a piac is, és napjainkban már hatalmas a játékokból a választék a felnőttek számára is. Természetesen lehet, hogy nem egy játékboltban kell felnőtteknek való játékokat keresni, habár akár ezt is meg lehet próbálni. Talán célra vezetőbb, ha nagyobb bevásárlóközpontokban nézünk először körül, esetleg az interneten keresgélünk célzottan, bizonyos kulcsszavak alapján. Talán ez utóbbi eredmény hoz majd releváns és gyors eredményt.

Társasjátékok

Persze más a helyzet, ha esetleg konkrét elképzelésünk van a témán belül. Néhány éve óriási sikert aratott a tévében egy sorozat, amelyben minden héten felnőttek versengtek egymással egy mutogatós, találgatós játék keretében. Az ötlet aztán további gondolatokat szült, és hamarosan megjelent a piacon a felnőtt és a gyerek társasjáték, amely ezt a műsort imitálta. Azóta is ismert és népszerű terméke ez a játékboltoknak. De ezen kívül is számtalan olyan játék van, aminek létezik a felnőtteknek és a gyerekeknek kitalált verziója is.játékok felnőtteknek

Sok felnőtt persze elhatárolódik a játékok hallatán, hiszen az egy gyermeteg dolog szokott lenni, legalábbis az előítéletek szerint. Persze mindez csalóka, hiszen a játék, mint olyan már régestelen régen is tárgyát képezte a komoly pszchichológiai elemézéseknek. Arról nem is beszélve, hogy napjainkban is rengeteg csoportépítő tevékenység épül a játékokra, hiszen legitim módon el lehet engedni a fantáziánkat a játék során.

A játékok előnyei

Sokkal oldottabban telik az idő, az emberi kapcsolatok is lazábban tudnak alakulni, ha játékosra vesszük a figurát. Tudni kell azt is, hogy a sport is egy megnyilvánulása lehet a játéknak, talán ezért is kedvelik annyian. Rengeteg vicces pillanat, nevetés, bohóckodás valósulhat meg sportolás közben. Itt kell megjegyezni az olyan klasszikus játékok jelentőségét is, mint amilyen például a kártyajátékok. Létezésük több évtizedre, sőt, évszázadra vezethető vissza. Olcsó, kis helyen is elfér, bárki által bármikor játszható.játékok felnőtteknek

Persze nem kell feltétlenül a múltba révednünk, hogy felnőtteknek való játékokat találjunk. Elég csak az olyan széles körben elterjedt dologra gondolnunk, mint amilyen a biliárd, vagy a bowling. Ezek ugyan mind külföldi eredetű találmányok, de talán nincs olyan ország, ahol ne lennének ismertek. Vagy gondolhatunk akár a hagyományosnak tekintett sakkra, amit régen is már a fürdőhelyektől kezdve a kocsmákon át mindenütt műveltek.

Mindebből adódóan tehát kockázat nélkül kijelenthetjük, hogy a játék annyira része az életünknek, hogy nem tudunk úgy élni, hogy valamilyen formában ne legyen része az életünknek. Nagyon sok felnőtt társaság tölti úgy a szabadidejét, hogy előveszik a társasjátékot, és kezdődhet is a móka. Amennyiben nincs ötletünk, hogy mi a nekünk való, mindenképpen érdemes felderíteni a piacot. Erre talán a legalkalmasabb eszköz az internet, hiszen otthonunk kényelméből van módunk átgondolni a preferenciáinkat. Amennyiben nem ismert, vagy nem világos, hogy milyen készségeket kíván, könnyűszerrel utánaolvashatunk a részleteknek.