Milyen társasjátékot válasszunk?

A legjobb társasjátékok azok, amelyekkel minden tekintetben értékesen töltheted el a szabadidődet. A játék szeretete, bár gyerekkorban alakul ki az emberben – az élet apró örömeire fogékony személyek felnőttként is a magukénak mondhatják ezt a roppant különleges jellemvonást.

Játszani öröm!

Felnőtt fejjel, pláne szülőként persze érthető, ha másképpen tekintesz a társasjátékokra és inkább azokat a darabokat preferálod, amelyek a csemetéd képességeit és készségeit fejlesztik. Ennek tükrében, a legjobb társasjátékok azok, amelyek nemcsak szórakoztatnak és önfeledt percekkel ajándékozzák meg a család minden tagját, de tanítanak, fejlesztenek és motiválnak is.

Jó társasjátékok- hogyan válassz?

Elég csupán néhány perces internetes kutatómunkát tartanod ahhoz, hogy rájöjj, a legjobb társasjátékok címszó alatt a kínálat elképesztően színes. Persze minden gyártó a saját portékáját dicséri, így nagyon nehéz megtalálni azt a terméket, ami valóban értékes szórakozást nyújt. Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni a választásod sikerét, okos ötlet, ha több forrásból is informálódsz, mielőtt bármelyik mellett letennéd a voksodat.

A skála roppant sokrétű

Bár kétségtelen, hogy a modern kor gyermekei szívesen mulatják az idejüket a különféle elektronikai kütyük társaságában, szerencsére nem veszett ki teljesen belőlük a közösségi élményt nyújtó társasok szeretete sem. A kérdés már csak az, hogy a csemetéd fantáziáját mi mozgatja meg a leginkább. Szívesen merül el a logikai játékokban, esetleg nagy stratégaként a lassúbb menetű „gondolkodós” példányok érdeklik? Netán a memóriáját szereti időről-időre próbára tenni? Remek hír, hogy igazán széles spektrumon mozognak, kellő idő és utánjárás fejében pedig nem ördöngös feladat megtalálni a legjobb társasjátékokat sem.

Kooperatív társasjáték – szellemes sztorik a nagyobbaknak

A társasjátékok iránt érdeklődők már tudják jól, hogy a Libellud kiadótól származó példányok mások, mint a hagyományos társaik. A szóban forgó kiadó a kooperatív társasjátékaival az egész családot célozza meg, nem titkoltan a nagyobb gyerekekre fókuszálva. Tökéletes példa erre az új kedvenc, amit Mysterium névre kereszteltek. Ennek keretén belül a játékosok betekintést nyerhetnek a kísértetek rejtélyes, izgalmas világába. A játék központi mozgatórugója egy rejtély – ennek a titoknak kell utánajárni.

Barangolás az érzelmek földjén

Ha olyan családi társasjátékot keresel, ahol a főszerepben nem a versengés, hanem sokkal inkább az együttműködés, illetve egymás megértése áll, jó helyen jársz! Az Érzelmek Birodalma nevet kapó társasban garantáltan nem fogsz csalódni! A játék nagyobb társaságokra van kalibrálva és élményekkel tarkított percekkel ajándékozza meg a résztvevőket. Vérbeli pszichológiai játék ez, ami szórakoztató keretben bújtatva segít megérteni a társaink lelkét, motivációját és céljait.

Legjobb társasjátékok – célkeresztben a történelem előtti idők

A Prehistory társasjáték az utóbbi évek egyik legnagyobb durranása. Ha a gyerkőcök élnek-halnak a stratégiai társasjátékokért, az említett darabot egész egyszerűen nem tudják majd megunni! A társas az emberiség korai időszakába repíti vissza a résztvevőket, akiknek „csupán” annyi a dolguk, hogy megfelelő stratégiai gondolkodás fejében segítsék az őseink túlélését.

Klasszikus logikai társasjátékok, amelyek soha nem mennek ki a divatból

Amikor a logikai játékok kerülnek terítékre, nem lőhetsz bakot, ha a klasszikus irányvonal mentén haladva, az időtlen népszerűséggel rendelkező sakk egyikét választod. A sakk nemcsak a logikai, de a stratégiai gondolkodást is fejleszti. Az alapjainak gyerekkorban való elsajátítása bizonyítottan jó hatással van a későbbi években a problémamegoldó képességre, illetve a racionális, következetes gondolkodásra is.

Legjobb társasjátékok – mindenkihez passzoló, örökérvényű válasz nincs!

A legjobb társasjátékok azok, amelyekkel adott az izgalmas kikapcsolódás – ám mindenkire egyformán illő opció nincs, így az idő és a tapasztalat dönti el, hogy nálatok melyik társasjáték érdemelheti ki ezt a felettébb értékes címet.