Milyen vicces játékokkal dobhatjuk fel a szülinapi zsúrt?
Tagged Tags:

A vicces játékok minden felhőtlen gyerekzsúr kötelező részei. Persze ott, ahol kettőnél több gyerek gyűlik össze, az önfeledt szórakozás mindennemű hozzájárulás nélkül garantált, azért nem árt, ha szülőként készülsz néhány igazán mókás társasjátékkal a kis lurkó közelgő szülinapi bulijára.

Vicces játékok – kincskeresésre fel!

A gyerekek imádják a logikai fejtörőket, különösen, ha azok izgalmas módon vannak tálalva. Ha a szülinapi zsúrra több gyerkőc is hivatalos (10-12 fő), rendezzetek kincskeresést! Ebben segítenek a bérelhető szülinapi vicces társasjátékok, amelyek között számos kincskeresős tematikájút is találhatsz. A szóban forgó izgalmas játékok során a résztvevők a feladata világos: minél hamarabb megtalálni az elrejtett kincset. A játékosok leírások, térképek, logikai fejtörők megoldásával haladhatnak előre, akár párban, csapatban vagy saját magukban dolgozva. Az nyer, aki mindenkinél gyorsabban rábukkan a kalózok titkos kincsesládájára! Ha elég kreativitást érzel magadban, akár sajátkezűleg is elkészítheted a játék kellékeit, illetve magát a kincsesláda tartalmát is összeállíthatod. Akkor sem kell aggódnod, ha erre sem időd, sem affinitásod nincs – ez esetben számos bérelhető kincskeresős játékot találhatsz az interneten.

Vicces játékok – az örök kedvenc

A lézerharcos játékok kortól és nemtől függetlenül hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte. Ha ezzel a játékkal készülsz a bulira, a szülinapos és a meghívott vendégek kitörő öröme előre borítékolható. Ez a játék viszont a fent említett kincskeresős társassal ellentétben nem készíthető el házilag, mind az érzékelőkkel ellátott mellényeket, mind a „harchoz” szükséges lézerfegyvereket bérelned kell. Szerencsére ennek sincs semmi akadálya: számos rendezvényszervező cég kínál egynapos bérbeadási lehetőséggel lézerharcos kellékeket, viszonylag jutányos áron.

Pro tipp: ha a vicces játékok kategóriájában a lézerharc mellett döntesz, az elérhető palettáról válaszd azt a csomagot, amely a kültéri és a beltéri játékot is egyaránt lehetővé tesz, illetve, amelynek „fegyverei” 60-70 méteres hatótávolsággal is gördülékenyen működnek.

Izgalmas és vicces társasjátékok: borzongató kikapcsolódás kisebb szülinapi partikra

Ha kisebb társaságot vártok, a vicces társasjátékok kategóriájában az úgynevezett dobós-lépős termékek háza tájáról is mazsolázgathatsz. A gyerkőcök köztudottan rajonganak a borzongós, szellemes kalandokért, így, ha ebben a tematikából válogatsz, egészen biztosan nem lősz bakot. Nagy közönségkedvencnek számít például a Ghost Castle a Hasbro-tól, amely nemcsak felhőtlen időtöltést ígér, de a játékosok logikai képességét, memóriáját is próbára teszi. A manapság szintén nagy popularitással övezett szabadulós társasjátékok is kiválóan szórakoztatnak, amelyeket nemcsak az adott szülinapi zsúron, de utána is sokáig élvezhettek.

Nem pénz kérdése

Talán most azt gondolhatod, az igazán vicces játékok minden esetben pénzbe kerülnek. Nos, ennek nem kell feltétlenül így lennie. Kis leleménnyel, filléres kellékekkel is kreálhatsz szuper ötleteket, amelyet a lelkes kis lurkók is imádni fognak. Remek ötlet például a WC papír múmia készítése! A játék szabálya egyszerű: a gyerekek álljanak párban, minden pár kapjon egy teljes WC papírtekercset. A gyerekeknek megadott időre teljesen fel kell tekerniük a papírt a párjukra, aki időközben így mókás múmiává avanzsál. Az nyer, aki időre végez.

Zene és tánc nélkül nem teljes a szülinapi buli

Ki hallott már zene nélküli zsúrról? A mindig aktív gyerkőcök szeretnek táncolni – ennek tükrében is szervezhettek játékot. Bár nem mai találmány, de a limbó, amelynek során a játékosok nemcsak a tánctudásukról, de az ügyességükről és a hajlékonyságukról is tanúbizonyságot tehetnek, remek választás nemcsak a kisebb, de a nagyobb létszámú szülinapi bulik apropóján is.

A lehetőségeid valóban végtelenek

Amint azt a fenti példákból is látthattad, a vicces játékok színes spektrumon mozognak. A lehetőségeid függvényében már előre elkészített parti csomagot is bérelhetsz, de akár Te magad is elkészítheted a zsúr fő attrakcióját, illetve kisebb létszámú partikra baráti áron társasjátékot is vásárolhatsz.