Sok nevetés és remek szórakozás játékosan

Ha a gyermekeid LEGO készletének az összes darabkája már régóta űrhajók és robotok formájában díszeleg, amikor minden puzzle részlet a helyére került és a kedvenc könyveik képeit már kívülről tudják, ez azt jelenti, hogy eljött az aktív pihenés és vele együtt a mozgásfejlesztő játékok ideje.
Ezt a fajta szórakozást nemcsak az utcán, hanem a házban vagy a lakásban is könnyű megszervezni. Most pedig azt is eláruljuk, hogyan szórakozhatsz a csemetéiddel, miközben fejleszted az ügyességüket, a pontosságukat, a reakcióidejük sebességét és egyszerűen csak a békés csatornába tereled a gyermekek soha el nem fogyó energiáját.

Milyen játékokat játszhatsz a gyermekekkel a karantén alatt?

Az utcai sétáktól és a sporttevékenységektől megfosztott gyermekek a szüleikre árasztják az el nem használt energiájukat. Sok szülőnek ebben a nehéz időszakban home office-ban kell dolgoznia és sok minden mással is kell még foglalkoznia. Ráadásul le kell nyugtatni a túlságosan aktív gyermekeket, hogy ne ártsanak egymásnak, vagy a nagy zaj ne zavarja a szomszédokat. Ezért a szülőknek muszáj időt találni a mozgásfejlesztő játékokra. A közös játék nagyon hasznos a gyermek és a szülő közötti barátságos és bizalmi kapcsolat kiépítéséhez. Használd ki a pillanatot és csináld együtt velük az egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat a lakásban is!
Ha mozgásfejlesztő játékokat keresel a gyermekeidnek, mindig figyelj az érdeklődési körükre és az életkorukra! A kisebbeknek nem szabad túl nehéz egyensúlyozó játékokat végezniük, az idősebbeket viszont nem érdeklik a túl egyszerű gyakorlatok. A feladat megkönnyítése érdekében, a tevékenységeket életkor szerinti csoportokba rendezheted és csak ki kell próbálnod, hogy a nyugtalan lurkók melyiket fogják jobban szeretni.

Így vezesd le a gyermeked felesleges energiáját hasznosan!

Reggeli előtt, még akkor is, ha máskor soha nem tornáztatok, nyisd ki az ablakokat és ajánld fel, hogy melegítsenek be egy kicsit. Mutass Te is példát nekik! Vannak olyan mozgásfejlesztő játék típusok és egyszerű gyakorlatok, amelyek a gyermekeknek és a felnőtteknek is alkalmasak. Ez pedig a legjobb alkalom arra, hogy anyához simuljanak, apával birkózzanak, valamint a tesókkal vagy a háziállatokkal hemperegjenek a földön, az ágyon.

Házi bowling

Ezt a mozgásfejlesztő játékot ugyanolyan könnyű egyedül vagy az egész családdal játszani, mint a burgonyát pucolni, mert minden ehhez szükséges felszerelés otthon is megvan. Készíts egy golyót (lehetőleg PVC-ből, mert így kevesebb lesz a zaj), de bármilyen sport- vagy játéklabda is megteszi. Ezután vegyél 10 műanyag palackot. A rögtönzött bábukat színesebbé teheted, ha színes papírral töltöd meg. A szabályok egyszerűek: a golyót, mint az igazi bowling pályán, a kibélelt bábukra kell irányítani. Minél pontosabban gurítotok, annál több bábú fog eldőlni. Találj ki egy érdekes nyereményt, hogy fokozd a gyermekek érdeklődését!

Szórakoztató erőpróba a szumó

Ha a gyermekeid között kicsi a korkülönbség, akkor a mozgásfejlesztő játékok egész tárháza áll a rendelkezésetekre. Invitáld meg őket egy vidám szumó versenyre. A kis harcosok örülni fognak egy ilyen egyensúlyozó játéknak. Sőt, már a felkészülési szakasz is izgalmas. Amire szükségetek lesz: apa két otthoni pólója, két derékszíj és két nagy párna. A párnák segítségével megépíthetik az óriási testet, amit az övvel rögzítetek a mellkason és a háton, erre pedig jöhet apa pólója. Ezután következhet az egyensúlyfejlesztő gyakorlat legjobb része, az ütközés és az elesés. Aki kitart, az lesz a győztes.

Amikor mozgásfejlesztő játékokat szervezel a gyermekeidnek, Neked is mindenképpen csatlakoznod kell a folyamathoz, mert a kicsiknek nagyon fontos a szülők részvétele és az együtt töltött pillanatok. Ha a gyereked szomorú és unatkozik, ne küldd újra egyedül rajzfilmeket nézni! Mozogjatok együtt! Táncoljatok, ugráljatok, labdázzatok! Hagyd, hogy a gyermek megtanulja megérteni, hogy a való világ sokkal érdekesebb lehet, mint a virtuális, mert nagyon fontos az élő kommunikáció és a kapcsolat egy szeretett személlyel. Mozgásfejlesztő játékra fel!