Újszerű, és kevésbé kreatív szabadulószoba feladatok
Tagged Tags:

Ha Ön is azok közé tartozik, akiket rabul ejtett a szabadulószoba nyújtotta kikapcsolódás, akkor a következő néhány sor biztosan érdekelni fogja. Ha még azon kevesek közé tartozik netán, akik nem ismerik a szabadulószobákat, akkor elmondjuk, hogy ez az utóbbi évek nagy felfedezése, ami a szabadidő eltöltését illeti.

Nagyon közkedvelt a szabadulószoba

Ez egy olyan hely, amely terület szempontjából rendszerint kimerül egy szobában, ahogyan az a nevéből is gondolható, egyáltalán nem meglepő módon. Csapatjátékról van szó, tehát rendszerint nem egy ember, nem is kettő, hanem lehetőség szerint többen játszák, de ezt mindig érdemes pontosítani a működtetésért felelősökkel, hogy milyen jellegű feladatokra számíthatnak a résztvevők a játék során. Ez azért lényeges, hogy élvezhető legyen az ott töltött idő.szabadulószoba

Általában az idő, amire bemegy a szobába az ember, adott, ami lehet egy óra, esetleg kettő, de ez változó, megint pontosítás kérdése, hogy tisztában legyünk előre a feltételekkel. Amikor elfoglalják a játékosok a szobát, effektíve bezárják őket, és amennyiben sikerül megoldani a sok feladatot, ami a résztvevőket várja a bezárt térben, akkor akár a játék határidejének lejárta előtt is kiszabadulhatnak, amennyiben azonban nem sikerül megbirkózni mindennel, úgy a határidővel maximum kiengedésre kerül mindenki.

Izgalmas játék a szabadulás

Maga a játék, azt mondják a tapasztaltak, roppant izgalmas, érdekes, és amennyiben átéli az ember a teljes lényével, egy maradandó élményt tudnak a résztvevők hazavinni magukkal. A feladatok témáját adhatja számtalan minden, például akár egy könyvből merített sztori, vagy egy film, de akár egy teljesen zöld mezős, újonnan kigondolt történet is képezheti alapját a feladatoknak.szabadulószoba

A megoldandó helyzetek rendszerint nem lexikális tudást igényelnek, bár nyilván az sem árt. Sokkal inkább turpisságot, logikát, és paraszti észt vesznek alapfeltételnek a kigondolók. Az, hogy a feladatok pontosan melyik korosztálynak vannak szánva, szintén pontosításra szorul, hiszen amennyiben túl könnyűek, esetleg ellenkezőleg, nehezek a feladatok, élvezhetetlen lesz az egész az érintetteknek. Szóval ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani, ha úgy érezzük, mi is kipróbálnánk.

Komoly feladat a szabadulószoba felállítása

A feladatok kigondolása egyébként hatalmas kockázatot és tétet jelent, hiszen ha jól ki van kitalálva a kompozíció, úgy elmegy a híre a dolognak könnyen, és szárnyalni fog üzletileg is a vállalkozás. Amennyiben viszont nehézkes és nem igazán élvezhető, nem sikerül lebilincselő feladványokat megalkotni, úgy értelmét veszti az egész, és döcögős lesz ügyfeleket szerezni.szabadulószoba

Számtalan modell létezik, ami a szobák kitalálását illeti. Vannak, akik licensz, tehát jogdíj alapján vásárolnak ilyen programot, olyanok is vannak, akik mindent maguk raknak össze, de természetesen a kevésbé jogszerű, sima ötletmásolás is aktuális lehet ilyen helyzetekben. A szabadulószoba, mint szabadidős tevékenység nem véletlenül van terjedőben, hiszen a szórakozást mindig igényelte az ember, különös tekintettel a fiatalokra, akiknek hatványozottan nagyobb a vágyuk az ilyen jellegű kikapcsolódásra.

A társaságban eltöltött idő a fiataloknak fontos, és minden újdonság hamar elterjed, hiszen kevés a lehetőség a sportolási, valamint a mozi, színház hatáskörén kívül. Ez pedig, tehát a szabadulószoba egy kimondottan aktív, csapatosan is élvezhető dolog, ami kiegészítve egy apró programmal egy egyész délutánt, vagy estét is igénybe vehet, ami nagyszerű elfoglaltságnak bizonyul a legtöbb esetben.