Utazós társasjátékok a családi nyaralásra

Az utazós társasjáték kifejezetten azokon a hosszabb lélegzetvételű nyaralásokon tesz jó szolgálatot, amikor a mindig aktív, örök kíváncsi gyerkőcök az út monotonitása miatt kezdik elunni magukat. Dobjátok fel a hosszú órákig tartó autótat egy minden ízében izgalmas társasjátékkal. Mutatjuk, mi számít manapság igazán trendinek e téren.

Sokoldalúan kihasználható játékok

Az alant bemutatott játékok nemcsak az utazás óráit dobják fel, de kifejezetten jó szolgálatot tesznek a családi nyaralás során is.

Utazós társasjátékok – mágneses játékok bűvöletében

Valljuk be őszintén, a nyaralás gyerekkel egyszerre szórakoztató és energiaigényes tevékenység. A kis lurkók társaságában bizony lehetetlen unatkozni, viszont ők nagyon is könnyen elunhatják magukat a több órán át tartó autóút során. Abban, hogy a nyaralás minden perce élvezetes legyen, a mágneses játékok is nagy szerepet játszanak. E fantasztikus játékszerek egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy azok tartozékai nem kallódnak el egykönnyen, hiszen mágneses kialakítást élveznek. A mágneses gyerekjátékoknak számtalan variánsa létezik, a klasszikus torpedó játékoktól kezdve, a logikai játékokon keresztül, egészen a képalkotó és építő jellegű darabokig. Mutatunk néhány tuti darabot, amit a gyerkőc is egészen biztosan imádni fog!

Közlekedési dugó – játék egykéknek

A Mágneses közlekedési dugó névre keresztelt játék nagyszerűsége, hogy egyedül is remekül lehet vele szórakozni. Kicsi, körülbelül pénztárca méretű, így bárhova magatokkal vihetitek. A játéknak több fokozata is van az egyszerűtől az egészen embert próbálóig. A termék tartalmaz 20 különféle mintát, amelyekkel a bábukat helyezhetitek fel a pályára. Ezen a pályán kell végig vezetni, ergo a dugón keresztül átküzdeni a piros kisautót. Mivel a mágneses játékszer igazán megdolgoztatja a logikát, több órára is lefoglalhatja a gyerkőcöt.

Utazós társasjáték: taktikázz, akár a profik

A torpedó örök, kortalan kedvenc – a mai gyerekek is éppúgy szeretik, mint a szüleik anno. Most mágneses változatban is beszerezhetitek ezt az igencsak nagyszerű játékot, amelyekkel a gyerekek kedvükre csatázhatnak és taktikázhatnak az autó hátsó ülésén. Mivel mágneses kivitelezésről van szó, nem kell attól tartani, hogy a tartozékok szerteszét gurulnak a játék hevében.

Ne feledkezzünk meg a képzelőerő fejlesztéséről sem

A Mi leszek, ha nagy leszek? névre keresztelt mágneses játék elsősorban a gyerekek képzelőerejét fejleszti, emellett pedig a különféle foglalkozásokról is sok ismeretanyagot szolgáltat a kíváncsi kis lurkók számára. A játék lényege a figurák felöltöztetése, az egyes szakmák meghatározása, illetve maga a beszélgetés, amelynek során megismerkedhetnek a legelterjedtebb munkák jellegzetességeivel.

Utazós társasjáték – mese nélkül nincs izgalmas kaland sem

A kalandos történetek minden nagyszerű nyaraláshoz hozzátartoznak – most ezeket a meséket pedig Ti magatok alkothatjátok meg, méghozzá a szuper népszerű Story Cube társasjáték segítségével! A játék menete roppant egyszerű: adva van kilenc kép, amelyet egész történetté kell alakítanotok aszerint, hogy milyen tippet kaptok a meséléshez a társasjátékban található kockák eldobásával. A történetet tehát minden esetben a szerencse és a képzelőerő alakítja. Mivel rossz válaszok nincsenek, a társasjáték felemelő szórakozást nyújt a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

Amit semmiképp se hagyjatok otthon

A fentiekben felsorolt játékok magára az utazás időtartamára kötik le a gyerkőcöket – de mi a teendő akkor, ha már megérkeztetek a nyaralás helyszínére, és két program közötti időt szeretnétek izgalmassá tenni? Nos, a focilabda, tollaslabda és homokozó hármasát semmi esetre se hagyjátok otthon, de jó ötlet lehet például a garantált nevetést biztosító Twistert is magatokkal vinni a vakációra.

A különféle kártyajátékok, mint például az Uno vagy a Dobble szintén jó választásnak bizonyulnak a családi nyaralás során. Ne hagyjátok otthon a jóöreg kifestőt és foglalkoztató füzeteket sem- modern világ ide vagy oda, ezek még mindig remekül lekötik a legkisebbek figyelmét, emellett pedig fejlesztik is őket.