A thai masszázs jótékony hatásai – avagy így maradjunk fitt szülők!
Tagged Tags: ,

Ha az egyik kedvenc elfoglaltságunk, hogy játszunk a gyerekekkel, és ennek érdekében még akár a szaladgálástól vagy a hirtelen tett mozdulatoktól sem riadunk vissza, akkor könnyen lesérülhetünk. Különösen nagy esély van erre akkor, ha már nem vagyunk huszonévesek és az aktív tevékenységek nem képezik a mindennapjaink részét. Bemelegítés hiányában pedig igen gyakoriak a ficamok, rándulások és egyéb izomsérülések. Annak érdekében, hogy fittek tudjunk maradni rendszeres sportolás nélkül is, érdemes próbát tenni két különleges masszázstípussal. A thai massage és annak egy alfaja, a hátmasszázs számos módon segíthet.

Lazítja az izmokat

Ha sokat szaladgálunk a gyerekekkel vagy hirtelen mozdulunk a velük való játszás során, akkor az izmaink könnyen megsérülhetnek. Ha pedig ez megtörténik, akkor azok erre „válaszul” befeszülnek, a környező szövet pedig begyullad. Ez tulajdonképpen egy teljesen természetes folyamat ilyenkor, ami a test védekező mechanizmusából ered. A thai massage során alkalmazott, szakszerű nyújtó, illetve nyomó gyakorlatok segítenek ellazítani az izmainkat és feloldani a sérülés hatására keletkezett feszültséget, blokkokat. Emellett pedig a gyulladás mérsékléséhez vagy akár teljes megszüntetéséhez is hozzájárulnak. Emiatt egy teljes testet vagy adott testrészünket átmozgató thai masszázs hatására úgy érezhetjük, mintha újjászülettünk volna. Az izmaink lazábbak, rugalmasabbak lesznek, enyhül a sérülés, illetve a gyulladás okozta fájdalom. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor a vérkeringésünk és a közérzetünk is sokkal jobb lesz. Ez a különleges masszázstípus nemcsak az izmokat érintő sérülések kezelésére, hanem azok megelőzésére is kitűnő megoldást nyújt.

Rugalmasabbá teszi az ízületeket

Az izmainkon kívül az ízületeinkre is jótékonyan hat, ami plusz egy ok arra, hogy kipróbáljuk a thai masszázst vagy annak egy speciális változatát, a hátmasszázst. Ha sokat jövünk-megyünk vagy futunk a gyerekek után, esetleg gyakran hajolunk azért, hogy a játékaikat felvegyük a földről, akkor az ízületeink is könnyen megsérülhetnek. Például a lábunkon, a térdünknél vagy a bokánknál, de akár a medencecsontunknál és a gerincünknél is. Ezek kezelésében, illetve megelőzésében is segíthet a thai massage vagy a kifejezetten a hátunkra fókuszáló hátmasszázs.

Javítja az energiaáramlást

Ezek a masszázsok, beleértve a hátmasszázst is, az energiaáramlást is serkentik. A masszőr kifejezetten azokat a pontokat stimulálja, amik közvetlen kapcsolatban állnak a testünk energiahálózatával. Thaiföldön azt vallják, hogy nemcsak a vér áramlik szabadon bennünk, hanem az életenergia is és ha valamely testrészünk megsérül, ott olyan blokk keletkezik, ami megakadályozza az energia továbbhaladását. A gyógyuláshoz annak feloldása is szükséges.