Ami egy gyerekszobából sem hiányozhat!

A mai felgyorsult világunkban lehet-e még releváns a társasjáték gyerekeknek vagy a technológia szeretetét már az anyagtejjel magukba szívó lurkókat csak az elektronikai kütyük képesek lekötni? Van-e még helye a klasszikus, „békebeli” társasjátékoknak a gyerekszobában? Adjunk a gyereknek lehetőséget a választásra! A modern kor gyerkőceinek mindennapjaiból nem kell és nem is lehet teljesen kizárni a fent említett elektronikai berendezéseket.

Mivel minden gyerekben megvan a játék szeretete, érdemes őket mindél több okos társassal körülvenni, amelyek óhatatlanul is felkeltik a kis csibészek figyelmét. A társasjáték gyerekeknek akkor váltja be a hozzá fűzött reményt, ha izgalmas szórakozással kecsegteti a résztvevőket, cseppet sem unalmas – emellett pedig tanít is valamit a világról. Ezt az utóbbi funkciót a kis lurkók rendszerint észre sem veszik. Persze ez jól van így, hiszen tudjuk, hogy a gyerek játszva tanul a leginkább.

 

Fejlesztő játékok gyerekeknek – a paletta elképesztően színes

Szülőként komoly feladattal állsz szemben, így a választásodon áll vagy bukik, hogy a kiszemelt társasjáték megfel a minden joggal támasztható kritériumoknak. A társasjáték gyerekeknek kulcsszavakra rákeresve az interneten csak tovább bonyolódik a helyzet, a termékpaletta ugyanis olyan széles, hogy ember legyen a talpán, aki mindennemű útbaigazítás nélkül sikeresen elnavigál a fejlesztő gyerekjátékok útvesztőjében.

Célkeresztben a fejleszteni kívánt terület

Nagyban megkönnyíti a dolgodat, ha átgondolod, milyen célt kívánsz elérni. A csemetéd memóriáját, logikai gondolkodását, problémamegoldó képességét, a szókincsét fejlesztenéd, esetleg a cél a csapatmunka megismertetése és megszerettetése?

Logikai játékok gyerekeknek – igényes fajáték 2 személyre

Ha otthonosan mozogsz a gyerekeknek készített logikai társasjátékokban, akkor a Gigamic márka egészen biztosan ismerős a számodra. A nívós brand legújabb terméke kifejezetten azoknak lett megálmodva, akik élnek-halnak a logikai fejtörőkért. A Quarto névre keresztelt társas több díjat is bezsebelt már. Ha szeretitek a kihívásokat, benneteket is egészen biztosan levesz majd a lábatokról. A játék tartalma egy tábla, illetve az eredeti fából készült 16 bábu. A bábuk között nincs két egyforma, azok mégis valamilyen logika mentén hasonlítanak egymásra. Ezt a logikát nektek kell kitalálnotok és négyes sorokba rendeznetek a babújaitokat.

Triovision társasjáték gyerekeknek

A klasszikus társasjátékoknál a játékosok rendszerint egymás után jönnek, de nem a Triovision esetében! Itt ugyanis az „jut szóhoz”, aki gyorsabban reagál a társainál. A gyorsaság mellett, a figyelem, illetve a problémamegoldó képesség is megmérettetik ebben a roppant izgalmas, 60 kártyából és 8 bábuból álló játékban. A szóban forgó társasjáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas időtöltést kínál.

Utazzatok ti is Középföldére – egyedi kooperatív társasjáték gyerekeknek

Tolkien csodálatos, monumentális világa hemzseg a varázslatos lényektől! Középföldén könnyen kalandokba keveredhettek ti is és igazi hősökké avanzsálhattok, persze csak abban az esetben, ha megvan bennetek a kellő bátorság. Bújjatok bele néhány önfeledt óra erejéig a híres történet népszerű karaktereinek bőrébe és mentsétek meg Középföldét a pusztulástól! A kooperatív társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek is remek választás, hiszen szerteágazó történetvezetése, meseszép térképei, lebilincselően epikus légköre mindenki szívét rabul ejti, aki egy kicsit is vonzódik a fantasy világához.

A Harry Potter rajongók sem csalódnak – varázslatos társasjáték gyerekeknek egyenesen Roxfort-ból!

A Sötét varázslatok kivédése névre keresztelt kártyajátékot ketten játszhatják. Arra viszont készüljetek fel, hogy egyhamar nem szabadultok majd a játék bűvköréből! A játékosok két varázslótanonc bőrébe bújva versenghetnek egymással és tehetik próbára a tudásukat. A kártyajáték egyenesen kötelező darabja a gyerkőcöd kelléktárának, főleg akkor, ha már egy ideje érdeklődéssel követi Harry és barátai izgalmas kalandjait.