Tavaszváró kézműves ötletek gyerekeknek, egyszerű alapanyagokból

Ahogy a tavaszi napsütés csalogatja elő a föld alatt szunnyadó kis virágokat, úgy hozzák elő belőlünk a kreatív alkotókedvet a tavaszváró kézműves ötletek. Jelen cikkünkben mutatunk néhány remek tavaszcsalogató dekorációt, amit akár a gyerkőccel közösen is elkészíthettek.

Vidám tavaszi virágok papírból – az alkotásnak a képzelet sem szabhat határt

Ha megkérünk egy gyereket, mondjon három dolgot, ami a tavaszról eszébe jut, a listán egészen biztosan a tavaszi vidám virágok is szerepelni fognak. Ezeket a csodaszép virágokat többek között papírból is elkészíthetitek odahaza. Mivel a saját kezűleg készített csokor sohasem hervad el, a tavaszi hangulat hetekig garantált. Az alkotás egyébként nemcsak szórakoztató, de jó hatással is van a gyerekekre, különösen a finommotorikus képesség fejlesztésének tekintetében.

Mutatós rózsák egyszerűen

Hihetetlenül egyszerű módszerrel néhány perc alatt csodaszép tavaszváró rózsák készülhetnek a lelkes gyerekkezek alatt. Ehhez nem is kell mást tennetek, csupán spirált rajzolni kartonra, majd a vonal mentén ollóval kivágni a formát. Az így kapott kacskaringós vonalat feltekerve bámulatos rózsabimbókat készíthettek, amelyeket csokorba szedve pompás tavaszi virágkavalkáddal dobhatjátok fel a környezeteteket.

Aranyos tavaszváró virágcsokor tojástartóból? Miért ne?

Minden háztartásban van elfekvőben néhány használaton kívüli üres papír tojástartó – így vagy ezzel valószínűleg Te is. Gondoltad volna, hogy ezekből a csúnya szürke, durva papírlapokból édes virágok is készíthetők? Vágjátok ki a tojástartó üreges részeit, majd azokból virágokat formázva – különös figyelmet szentelve a szirmok kialakításának-, és a kész formákat befestve rendezzétek azokat csokorba. A belsejükbe ragaszthattok gombot, gyöngyöt vagy bármilyen esztétikus csecsebecsét, ezáltal is fokozva a hatást.

Muffin papírból virágos rét

A tavaszváró kézműves kreatívkodás szempontjából a papírból készült muffin kapszlik elképesztően felhasználóbarátnak számítanak. Könnyű velük dolgozni, és kis ügyeskedéssel szép virágok formálhatók a színes papírokból, amelyeket akár rétegesen egymásra is ragaszthattok, a még esztétikusabb látvány érdekében.
Pro tipp: rögzítsetek madzagot a falra a gyerekszobába vagy a nappaliba, így téve közszemlére csipesz segítségével a csodaszép virágkülönlegességeket.

Hajtogassunk tulipánokat!

A tulipánnál keresve sem találhatnánk „tavaszváróbb” virágot. Az interneten számos egyszerű origami minta található, amelyeket az óvodás korú gyerkőcöddel közösen is látványos tulipánná hajtogathatsz.

Tavaszi képek, akár ajándékba is

Mivel is lehetne nagyobb örömet okozni a nagyiéknak, mint a kisunoka által saját kezűleg készített tavaszi képpel? A mutatós eredményhez nem is kell mást tenned, mint beszerezned néhány élénk színű krepp papírt és kinyomtatnod egy A-es lapra egy kedvedre való virágmintát. A krepp papírt vágjátok vékony csíkokra, gyűrjétek kissé meg azokat, majd ragasztó segítségével rögzítsétek a színes darabkákat az üres virágmintán. Az eredmény önmagáért fog beszélni – az aranyos tavaszváró kép ajándékként pedig előre borítékolja a nagyszülők őszinte örömét.

Tavaszváró húsvéti függődíszek színes papírtányérokból

A néhány forintért kapható színes papírtányérok remek alapot szolgáltatnak a húsvéti hangulatot árasztó függődíszek megalkotásához. A papírtányérokkal könnyű dolgozni, kedvetek szerint rajzolhattok azokra, illetve ragaszthattok rájuk kifejezetten húsvéti tematikájú matricákat is.

Vattakorongokból gólya, WC papír gurigából fecske

Tavasszal visszatérnek kishazánkba azok a madarak, amelyek a telet valamilyen melegebb éghajlatú vidéken töltötték. A költözőmadarak két „legnépszerűbbike” – legalábbis a gyerekek körében – a gólya és a fecske. A szóban forgó madárfajok egy-egy példányát akár Ti magatok is elkészíthetitek. Használjátok bátran a kreativitásotokat!

A gólya teste készülhet például egymáshoz ragasztott vattakorongokból, míg a lábai, a szeme és a csőre színes kartonlapból. Saját fecskétek is lehet ám! A fecske testéhez használhattok feketére festett WC papír gurigát, a szárnyait pedig színes papírból vághatjátok ki a legcélszerűbben.