A kijutós játékok különböző verziói
Tagged Tags:

A most soron következő írásunkban nem másról fogunk írni, mint a kijutós játékok jelentőségéről, de igazából rengeteg más néven is ismertek ezek a bizonyos lehetőségek. Sokan például szabadulós játékokat mondanak szinonimaként, de az elsőként használt kijutós kifejezés sem cseng ismeretlenül a legtöbbünk számára. A lényeg tehát az, hogy bármilyen formában is bonyolódjon a játék, mindig a kijutási lehetőséget kell megkeresni.

Erre sor kerülhet fizikai formában, mondjuk egy szabaduló szoba formájában, de akár online játékként, vagy egy társasjáték formájában is. A helyzet mindhárom esetben ugyanaz, vagyis bizonyos nehezítő körümények adottak, amelyek akadályként szolgálnak a versenyzők előtt, ezáltal a kijutás nem lesz magától értetődő. Általában mindegyik verzió játszható különböző létszámmal, és amennyiben adottak a lehetőségek, úgy akár több csapat is versenyezhet egymással egyazon időben, de ez, mint ahogy mondottuk, nem mindig lehetséges.

Remek időtöltés a kijutós játékkijutos játékok

A játék szinte mindig tele van izgalommal, feszültséggel, hiszen a feladatok, illetve akadályok nem könnyűek, és mindig van tétje a dolognak. Sokszor nem lexikális tudásra és konkrét ismeretekre van ahhoz szükség, hogy boldoguljon az ember, sőt, nem is szerencsére, mint a hazárdjátékok esetében, hanem némi rafináltság, esetleg csavaros ötlet sem jön rosszul ahhoz, hogy jól jöjjünk ki a buliból. Attól függően, hogy melyik említett játéktípusnak hódolunk éppen, játszhatunk tehát online, vagy akár a fizikai verziót is, amelyhez mindenképpen ki kell otthonról mozdulni.

Sőt, a hátránya tulajdonképpen ez, de el kell ismerni, hogy az előnye is. Egy teljesen ismeretlen helyre megyünk ugyanis játszani, ami garancia arra, hogy egy életre szóló élményben lesz részünk, és biztosan kizökkenti majd a játékosokat a szürke hétköznapok rutinjából, megbotránkoztatva a játékosokat a sok képtelenséggel, amivel ilyenkor találkozni lehet. A hátránya is ez, tehát nem lehet bárhol játszani, és ha már egyszer lejátszottuk a dolgot, feltehetően többször nem vágyunk oda vissza, hiszen jó lenne valami egészen újat, valami mást kipróbálni.kijutos játékok

Új kihívásokra vágyunk a kijutós játék végén

Egy ilyen játék során ugyan nagy eséllyel kibogozzuk az összes rejtélyt, amelyek változatlansága okán a következő játék már semmi izgalmat nem fog okozni, tehát felesleges lesz az egész folyamat. Noha a szabadulószobák, tehát más néven a kijutós játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és évről-évre többet találni belőlük a világban, azért még mindig nincs ilyen minden utcában, még a nagyobb városokban sem, ezért tényleg meglehetősen korlátosak a lehetőségek a szenvedélyes játékosok előtt.

Aki még nem biztos a dolgában, és nem döntötte el, hogy valóban kipróbálná ezt az egészet, annak talán jó kezdet lehet kipróbálni az interneten elérhető lehetőségek egyikét, hiszen több téma, nehézségi fok is elérhető és általában ingyen kipróbálható mindegyik, még csapat sem kell hozzá, hiszen online egyedül is lehet játszani.kijutos játékok

Itt könnyen rá lehet érezni a játék ízére és stílusára, és ha úgy érezzük, ez a fajta izgalom és feladattípus bejön nekünk, akkor talán itt az ideje, hogy a hagyományos formára is rászánjuk magunkat a barátainkkal, ismerőseinkkel. Általában ez egy remek csapatépítőnek is számon tartott játék, hiszen csapatos jellegéből adódóan mindenki elmondhatja a véleményét, sőt, azok a csoportok szoktak jobban teljesíteni, akik engedik kibontakoztatni a tagokat, mert a sokszínűség, az ötletek különbözősége szokott célravezetőbb lenni az individualista szemléletmóddal szemben.