Retro társasjátékok nemcsak gyerekeknek

A bennünk élő örök gyermek- bár néhanapján azt hihetnénk, már végleg elcsendesült- játékra csábítja az embert, kortól és nemtől teljesen függetlenül. Bizony, a játék öröme egyidős az emberiséggel, lényünk sajátja, így kár is lenne neki sokáig ellenállni. Jelen cikkünk azoknak az idősebb korosztály képviselőinek kedvez, akik a 80’-as években voltak gyerekek, és még mindig szívesen nosztalgiáznak a barátaikkal megélt közös percek csodás emlékein merengve. Igaz, ami igaz, a retro társasjátékok a mai fiatalok szívét is meghódították, bár a rajongótábor jelentős hányada már nem tinédzser.

Fénykorukat élik a retro társasjátékok

Nos, a retro társasjátékokról bátran kijelenthető, hihetetlenül leleményesek, frappánsak és izgalmasak. Bármelyik típusát is nézzük a társasoknak, legyen szó kártya-, tábla- vagy kérdezz-felelek játékról, az együtt töltött minőségi idő és a felhőtlen jókedv minden esetben adott!Nézzük csak az egyik legegyszerűbb retro társasjátékot, ami nem más, mint a klasszikus fa dominó! A praktikus fadobozban lévő apró pöttyös téglalapok nem egy generációt szórakoztattak már, fergeteges hangulatúvá varázsolva a nyugodt estéket. A retro társasjátékok között nagy népszerűségnek örvend a Magyar Népmesék világát időző kártyajáték is, ahol a játékosok a varázslatos magyar folklór és mondavilág elemeivel is megismerkedhetnek. Ez utóbbi szórakoztató egység nemcsak a nagyokat, de a kicsiket is garantáltan leköti, sőt, akár megszeretteti velük a mesék és az olvasás világát is.

Tudás alapú társasjátékok

Ha már a retro társasjátékokról beszélünk, nem hagyhatjuk említés nélkül a sokak nagy favoritját, a Honfoglalót. A Honfoglaló társasjáték az elmúlt évek alatt rengeteg változáson ment keresztül, sőt, mára már a TV-ben bemutatott, élőszereplős változata is ismeretes, ám a lényegi része érintetlen maradt. A szóban forgó retro társasjáték kvintesszenciája nem más, mint az általános műveltség megcsillogtatása. A játékosoknak kérdéseket kell megválaszolni, ami által nemcsak a mély tudásukról tesznek tanúbizonyságot, de előre is haladhatnak a győzelem felé. A tudást és a stratégiát kiválóan ötvöző retro társasjáték olyan örök kedvenc, ami minden bizonnyal soha nem megy ki a divatból. Természetesen olyan izgalmat kereső játékosok is akadnak szép számmal, akik a szabadidejüket aktívabb formában képzelik eltölteni.

Szórakoztató társasjátékok

retro társasjátékok

A retro társasjátékok között az asztali rugós foci az, ami remek lehetőséget kínál a szórakozásra és némi mozgásra is, igaz, nekünk, mint a csapatok irányítójának, inkább a kezünk az, ami lendületet visz a focisták játékába. A kétségkívül izgalmas foci meccseket, bár ketten játsszák, a baráti kör is végigizgulhatja és drukkolhatja, ki-ki a kedvenc csapatát támogatva. Abban az esetben, ha ajándékvásárláson töri a fejét, az imént felsorolt termékek bármelyike előre borítékolja a sikert! A retro társasjátékok, bármelyiket is választjuk a felhozatal közül, visszaröpítenek minket a múltba, bearanyozva az együtt töltött időt. Olyan szabadidős tevékenységről van itt szó, amelyben egyszerre vehet részt több generáció, hiszen tudjuk: a játék öröme kortalan és örök!