A kreatív gyerekjátékok a képességeket is fejlesztik

A legkisebb korosztálynak lételeme a játék, hiszen ezáltal fedezik fel a világot, ismerik meg a körülöttük lévő dolgokat, tárgyakat és ezek segítségével tisztázódnak a fogalmak. Játszani számtalan módon lehet, csak némi fantázia szükséges hozzá. A szülők vagy a nagyobb testvérek bevezethetik a kisebbeket a kreatív gyerekjátékok varázslatos világába, ahol minden lehetséges, ahol hősök, királyok és királylányok vannak, ahol bármit létre lehet hozni, mindezt pedig tanulva, de mégis szórakozva.

Bármivel lehet játszani, a legapróbb dolgokkal is, csupán kell benne látni valamit, ami megmozgatja a fantáziát. Az egyszerű bábok is képesek lekötni a kicsiket és ezek is a kreatív gyerekjátékok kategóriába sorolhatóak, hiszen általuk számtalan történetet lehet elmesélni. A kirakósoknak megszámlálhatatlan fajtája látott már napvilágot, amelyek korosztályokra csoportosítva állnak rendelkezésre, de különféle szettek is kitűnő választásnak számítanak, amivel létre lehet hozni mindenféle tárgyat.

A gyurmák, a LEGO, a puzzle nemcsak szórakoztató, de még fejlesztő hatása is van. Ezekkel a kreatív gyerekjátékokkal kifinomulttá válik a kéz koordinációja, de a színek és formák részletes megismerését is szolgálják. Temérdek formát lehet mindegyikből megalkotni, amivel a kicsik hosszú ideig foglalatoskodnak. A papír szintén olyan alapanyag, ami a kreatív gyerekjátékok közé sorolhatóak, ugyanis a hajtogatás ugyanazt idézi elő, mint az fent említett puzzle vagy gyurma, hiszen a finom-motorikus képesség fejlődését idézi elő, miközben precízen hajtogatják a lapokat. Gyöngyöt fűzni pedig mindegyik csemete szeret. Kiváló időtöltés és a végeredmény igazán szemet gyönyörködtető, ahogy a színes gyöngyök egymás után a zsinóron csillognak.

gyerek jatekokA kreatív gyerekjátékok tömkelegével lehet találkozni mindenhol, üzletben és online boltban egyaránt. Sőt, otthon is található bőséggel alapanyag, csak fel kell fedezni mindenben azt a formát, amit tovább alakítva, teljesen új dolog születik meg. A felnőttek által adott segítséggel rá lehet vezetni a csöppségeket, hogy mindenben meglássák az alapanyagot, amivel alkotni tudnak. Vagyis a kreatív gyerekjátékok olyan szerteágazóak, hogy felsorolni képtelenség. Az pedig köztudott, hogy a kicsik fantázia szinte határtalan és ha némi biztatást kapnak, az alkotás végén pedig dicséretet, akkor borítékolható a tény, hogy a kreatív gyerekjátékok sora egyre bővülni fog minden csöppség készletében.