A napfény íze, avagy játsszunk a szabadban!

A szabadtéri játékok gyerekeknek a tavasztól késő őszig terjedő időszakban nélkülözhetetlennek bizonyulnak. A napsütés nem csak bennünket, felnőtteket csalogat azonnal a szabadba, hanem a gyerkőcöket is. Legyen szó a kerti strandolásról, vagy a homokozóban alkotott homokvárakról, a kicsik biztosan feltalálják magukat a friss levegőn. Ehhez persze jól jönnek olyan játékok, melyek kiválóan alkalmasak a játékra egyedül, vagy éppen társaságban.

Szabadtéri játékok gyerekeknek: nyáron a víz elmaradhatatlan!

Sokan vannak, akik a zsúfolt fürdők helyett inkább az otthon kényelmét és biztonságát választják a forró napokon. A nyár és a még sok meleg nappal kecsegtető vénasszonyok nyara egyaránt alkalmas a kerti gyermekmedencék maximális kihasználására. Figyelj arra, hogy mindig álljon árnyék is a kicsik rendelkezésére, de az úszógumi, a vízi játékok sem hiányozhatnak a szabadtéri eszköztárból.

Szabadtéri ügyességi játékok gyerekeknek

Ha az idő már nem alkalmas a fürdőzésre, vagy a kiázott kis talpak megpihennének a füvön, akkor a szabadtéri ügyességi játékok gyerekeknek alkalmas típusai bizonyulnak ideálisnak. Mindegy, hogy labdajátékokról van szó, vagy a karikadobálásról, ami már saját gyermekkorunkban is ismert játék volt, minden korosztály találhat számára izgalmas játékokat. A kézügyesség, az egyensúlyozó képesség, a térlátás egyaránt fontosak a gyermek fejlődését illetően. Játékválasztásnál is megéri e szempontokat figyelembe venni.

Szülőként bizonyára tisztában vagy azzal, hogy mely területeken van kissé elmaradva gyerkőcöd kortársaitól. Ilyenkor érdemes kifejezetten e területekre fókuszálni, mint ahogyan tehetségét illetően is a pozitív irány érdemel figyelmet. A legjobb ügyességi játékok gyerekeknek és felnőtteknek is jó mókát biztosítanak, miközben játékos formában teszik lehetővé a képességek fejlesztését.

Szabadtéri játék ősszel is

A szabadtéri játék kínálta lehetőségek mellett ősszel sem érdemes elmenni. Ilyenkor már korántsem mindegy, hogy milyen ruhákat választasz a gyerkőcnek, hiszen az időjárás változékonyra fordulhat az októberi-novemberi hónapokban. Ugyanakkor a friss levegőn történő mozgás mellett ekkor sem mehetünk el. A vízálló lábbelik és a kardigánok, meleg mellények kitűnő szolgálatot tesznek. Néha megéri az udvaron túli világot választani. A meleg nyári napok elmúltával a vadasparkok, arborétumok is remek színteret biztosítanak a kikapcsolódáshoz. A szabadtéri játékok között ilyenkor általában a kétkerekű járgányok bizonyulnak igazán praktikus döntésnek, megkönnyítve ezzel az apró gyermeklábak munkáját. Vannak olyan közösségi területek is, ahol kifejezetten a gyerkőcök szállításához alkalmas négykerekű kiskocsik is bérelhetőek- az apukák legnagyobb örömére.

Szabadtéri játékok: miben rejlik a titkuk?

A szabadtéri játékok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt örömteli kikapcsolódást nyújtanak. De nem csak az önfeledt játék lehetőségét hordozzák magukban. Biztosítják azt is, hogy a gyerkőc szívesen tartózkodjon a szabadban, ezzel saját egészségét is fókuszba helyezve. A mai kor gyermekei már egészen fiatalon belekóstolnak az online világba. A tableten mesét néznek, de a laptop és az asztali PC is a játék színtere lehet számukra.

Saját gyermekkorunkból azonban jól tudjuk, hogy az igazi élmények elsősorban nem a monitor előtt születnek. Éppen ezért fontos, hogy a friss levegő, a gyermektársaság, és a napsütés ereje mind részét képezze a kicsik mindennapjainak. A szabadtéri játékok gyerekeknek, szülőknek, sőt a nagyszülőknek is ideális választásnak bizonyulnak ehhez, hiszen a szabadba csábítják őket, és megmutatják, létezik játék a négy falon kívül is.

Többféle szabadtéri játék elérhető az online rendelés kényelmét kihasználva.

Ha kertesházban lakunk, érdemes a kertben kialakítanunk a gyerkőcnek egy saját kis birodalmat. Mindig is szerettél volna saját faházat, ahová bekuckózhatsz? Ha gyermekként ez kimaradt az életedből, akkor saját kicsid számára valósítsd meg! A kerti sátorozás egy-két mese társaságában szintén felejthetetlen élmény a még meleg estéken. A hideg idő beköszöntével sem kell lemondanunk a kerti hinta vagy csúszda örömeiről, csak figyeljünk oda az évszaknak megfelelő réteges öltözékre.