Lányos játékok, amik játékosan fejlesztik gyermekünk képességeit

Napjainkban a kreatív játékok lányoknak ajánlott verziói rendkívül széles választékban elérhetőek. Néha tanácstalanul állnak a szülők egy-egy webáruház ajánlatai előtt, hiszen nem tudják, melyik játék okozna osztatlan örömet a kicsi számára. Természetesen nem mindegy, hány éves apróságnak keresünk meglepetést, hiszen ettől mind a játék kialakítása, mind annak jellege függ. A választás megkönnyítésének érdekében a gyártók igyekeznek megadni azt az életkort, amelyben levők számára a leginkább alkalmas az adott típus.

Szülőként sokak számára fel sem merül, hogy miért fontosak a fejlesztő, kreativitást is igénybe vevő játékok. A gyermekek rohamos gyorsasággal nőnek, s ezt nem csupán a választott ruhaméreteken észlelheted. Ami egykor még lekötötte figyelmét, az néhány hónap múlva már könnyen lehet, hogy kevésnek bizonyul. Nem véletlen, hogy a kreatív játékok lányoknak és fiúknak egyaránt jó ajándéknak számítanak.

Kreatív játékok lányoknak: gondolkodj a babákon túl!

A kézügyesség, a fantázia és a kreatív gondolkodás fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír gyermekkorban. Ugyan tanulni sosem késő, de a pici korban elsajátítottak mélyebben beivódnak az emberbe, és abból még akármi kihozható. A tehetség gyakran már egészen fiatalon megmutatkozik. A legjobb kreatív játékok lányoknak a színes, kézügyességet fejlesztő, rajzolós, festős, gyöngyfűzős vagy akár divattervezős készletek, amelyekkel szívesen foglalkoznak akár órákon át.

Adott esetben ezek a játékok alkalmasak lehetnek arra, hogy megmutassák, miben igazán tehetséges a gyerkőc. Azonban akkor is tökéletesen elégedettek lehetünk, ha csupán annyit érünk el, hogy gyermekünk szívesen foglalkozik ezekkel a játékokkal, hiszen a kézügyességét így is észrevétlenül fejleszti. Az sem utolsó szempont, hogy az alkotási lázban égő csemeténk, addig sem a tévé vagy a számítógép monitorja előtt ücsörög. A kreatív játékok lányoknak ajánlott darabjai között bizonyára megtaláljuk az életkorának és érdeklődésének megfelelőt.

5 éves kor alatt speciális területekre érdemes odafigyelni játékválasztás alkalmával. A kicsik ekkor fedezik fel mindazt az értéket, amelyet a kreatív tevékenységek jelentenek számukra. Még nem, vagy csak nehezen boldogulnak ilyen olyan elfoglaltságokkal, ezért érdemes a kifejezetten korosztályuknak ajánlott megoldások között válogatni.

Kreatív játékok lányoknak 5 éves kortól: fejlesztés játékosan

A szettben elérhető játékokon túl az összeszerelhető, kirakós, kifestős vagy matricás játékok egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek. Alkotni jó, és ezt felnőttént is tudjuk. A gyermekkorban éppen az a jó, hogy lehetőséget biztosít az alkotó energiák megélésének és az ezzel járó fejlődésnek. A kreatív játékok lányoknak és fiúknak egyaránt az önfeledt játék lehetőségét kínálják. Felnőttként sem kell azonban lemondanunk az ilyen elfoglaltságok jelentette élményről. Gyermekeink sokszor szívesen invitálnak minket közös játékra, ne szalasszuk el a lehetőséget!

Kreatív játékok lányoknak 10 éves kortól: cél a tehetségkutatás!

Ahogyan egyre nő a gyerkőc, úgy mutatkozik meg mind inkább személyisége, érdeklődési köre. 10 éves kor felett már nagyjából látni lehet, hogy milyen személyiség jegyekkel rendelkezik, s ennek megfelelően milyen felnőtt válik majd belőle. Persze a mindennapi külső hatások még sokat alakíthatnak ezen, de ha a szülői háttér akár a megfelelő kreatív elfoglaltságokat biztosítja számukra, azzal elindulhatnak a nekik leginkább megfelelő irányba. Ebben a korban a rajzolás, a festés, a kézműves tevékenységek egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek, ezekhez pedig akár profi eszközöket és szetteket is beszerezhetsz. Támogasd gyermeked abban, amiben igazán jó, és egyúttal örömet is okoz számára!