Hol laknak a babák?
Tagged Tags:

Nincs jobb és kívánatosabb ajándék egy kislánynak, mint a gyönyörű és több emeletes babaház fából, ahová beköltöztetheti a kedvenceit. A gyermekkori álmoknak valóra kell válniuk, különben fennáll annak a kockázata, hogy a kicsik nem hisznek többé a csodákban és feladják a hitet, hogy megszerezhetik az élettől, amit akarnak.

Milyen az ideális babaház?

A babaház kiegészítők évszázadok óta sok örömet okoznak a lányoknak az egész világon. De amíg eleinte a valódi házak pontos miniatűr másolatai és valódi fából készült műalkotások voltak, addig a XX. század közepén a gyártásukat szalagra helyezték. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy a babaház fából előállított alternatívái elvesztették az egyéniségüket és nem környezetbarát, hanem műanyagból készített babaház bútor került a belsejükbe. Minden Barbie babával rendelkező kis hercegnő arról álmodozik, hogy egy babaház foglal helyet a hálószobájában. Ez egy olyan hely, ahol a kislányok sok időt tölthetnek el az izgalmas játékkal. Szerencsére, korunkban a babaház fából készült változatai sokkal megfizethetőbbé váltak, mint korábban. Lehetnek kicsik vagy nagyok. Rendelkezhetnek babaház kiegészítőkkel, bútorokkal, figurákkal vagy azok nélkül, valamint további funkciókkal és effektusokkal is bírhatnak.

A helyes és gyors választás titkai!

Az anyagok, amelyekből a gyermekek babáinak házai készülnek, különfélék lehetnek. A leggyakoribbak a műanyag, a fa és a karton. A legtöbb mai modell általában műanyagból készül. Ezek könnyűek, stabilak és viszonylag olcsók. A műanyag termékek szinte minden szülőnek megfizethetőek és biztonságosak a gyermekeknek. Ha a babaház fából készül, akkor az lehet festett vagy festetlen. A természetes alapanyagoknak köszönhetően, ezek a változatok egyszerre környezetbarát jellegűek és biztonságosak is. A karton házak nem túl erősek és nem különösebben stabilak, ezért gyakorlatilag nem mutatkozik túl nagy kereslet rájuk. Ezen túlmenően, a legtöbb család ezeket otthon is létrehozhatja, amennyiben a szükséges alapanyag rendelkezésre áll. Ez vonatkozik a babaház kiegészítőkre is, amelyeket festékkel és filctollal, de akár színes ceruzával is le lehet festeni.

Teljes vagy alapszintű felszereltség

A másik fontos dolog, amire figyelned kell, amikor egy babaház fából gyártott modelljét vásárolod meg, az a teljes készlet. A legtöbb esetben, a csomagban helyet kapnak még a babaház bútorok és más kiegészítők is. A Barbie babák körülbelül 28 cm magasak és nem mindig szerepelnek a babaház készletekben. Ha mégis, akkor a babával együtt a szett több ruhát és cipőt is tartalmazhat. A garnitúrák a leggyakrabban a babaház bútort foglalják magukba. Ezek nagyon változatosak lehetnek, a kanapéktól, fotelektől és ágyaktól kezdve, az asztalokon, székeken és szekrényeken át a fürdőkádakig, tévékig és mikrohullámú sütőkig. Néhány szettben pedig még ágynemű is található.

A babaház fából készült figurái között megtalálhatóak az állatok és az összes családtag is. Egy ilyen kiegészítő mérete viszont nem haladhatja meg a 10 cm-t. A felszereltség akkor lesz igazán teljes, ha az fény- és hanghatásokkal is büszkélkedik. Bizonyos gombok megnyomására a csengő hangja megszólalhat, a lámpák kigyulladhatnak és az ablakok is világíthatnak. Egy ilyen gyönyörű babaházzal a kislányok egész nap játszanak és kényelmesen felépítik a saját világukat, életüket, változatos magatartás mintákat hozva létre.

A jól felszerelt és kiváló minőségű babaház fából gyártott modellje lehetővé teszi, hogy a gyermek helyesen fogalmazza meg a saját igényeit és majd felnőttkorában is törekedjen azokra. Az elbűvölő megjelenésű és aranyos babaházakat még a felnőttek is gyakran megcsodálják. Ugyanakkor, sokan egyszerű gyermeki szeszélyként és felesleges pénzkidobásként tekintenek rájuk. Pedig ezeknek a játékoknak fontos fejlesztő funkciójuk is van. Velük játszva egy leendő nő utánozhatja a felnőttek életét, lehetséges társadalmi szerepeket játszhat el, megtanulhat egyedül döntéseket hozni, illetve tiszteletben tartani a saját kényelmét.