Szabadtéri játékok VS. online játékok?
Tagged Tags:

Nehéz manapság szülőnek lenni- és itt most elsősorban nem a gyereknevelés általános buktatóiról beszélünk, vagy arról a hatalmas felelősségről, ami a kicsinyünk első pillanatától végigkíséri a szülők egész életét. Az imént felsorolt általános tényezők így vagy úgy, de könnyedén leküzdhetőek, főleg, mivel valószínűleg nem egyedül nézünk szembe a problémákkal, hiszen praktikus könyvek milliói és a felbecsülhetetlen szülői segítség is a rendelkezésünkre állnak. Nem. Jelen cikkünk arról a gigászi, elkeseredett harcról szól, amit a szabadtéri játékok vívnak az okoskütyükkel szemben.

Hódítanak az online játékok?

Nos, az valószínűleg nem lep meg senkit, hogy a mostani gyerekek- mintha csak az anyatejjel szívták volna magukba a tudást- hihetetlen kompetenciát mutatnak az elektronikai eszközök tekintetében. Nem ritka eset, hogy az alig hároméves tündéri gyerkőcök kezében látunk felvillanni színes képernyőket a szülők röstelkedő, szégyenlős pillantásának árnyékában. A leggyakoribb magyarázat, ami az elkeseredett felnőttek részéről érkezik, hogy „valamivel le kell foglalni a gyereket”. Szerencsére van kiút a konzolok, mobilok és laptopok világából, mégpedig a már említett szabadtéri játékok formájában. Ha most lemondóan csóválja a fejét, és szkeptikus a kísérlet végkimenetelében, szolgáljon jó hírként, hogy a kis lurkókba bele van kódolva a természet és a mozgás szeretete, így, ha úgy dönt, kirángatja a család szeme-fényét a monitor hideg fénye elől a kinti kalandokat ígérő világába, higgye el, a siker előre borítékolható!

Szórakoztató szabadtéri játékok

Nemtől és kortól teljesen függetlenül a szabadtéri játékok olyan izgalmakat rejtegetnek, amelyek már kis idő elteltével „függővé” teszik a srácokat. Nem hiszi? Gondoljon csak bele, amikor Ön volt gondtalan lurkó! A szabadtéri játékok anno is hatalmas szeretetnek örvendtek, és szerencsére nincs ez másként most sem. Abban az esetben, ha van a közelükben játszótér, fogja kezén a gyerekét, és induljanak kalandozni! A mászókák, a homokozó, a csúszda vagy a hinta tökéletes lehetőséget szolgáltatnak a minőségi idő közös eltöltésére.szabadtéri játékok

Népszerű játékok a kertben

Ha pedig valóban biztosra szeretne menni, némi anyagi befektetés fejében akár a saját udvarukon is létrehozhatja azt a privát játszóteret, amelyre a gyerekek roppant büszkék lesznek majd a barátaik előtt- persze csak abban az esetben, ha nagyobb kerttel rendelkező családi házban élnek. Bizony, manapság már nem kerülnek sokba azok a kiegészítők és kellékek, amelyekkel némi kézügyesség és affinitás fejében profi játszóteret varázsolhatunk a hátsó kertben. Ha a család fiú csemetékkel büszkélkedik, a kerti focikapu lehetőségével garantáltan megüti a főnyereményt, míg a lányoknak inkább a csúszdák vagy a kényelmes, lakályos faházikó lesz a bombabiztos ötlet. Ugye, milyen jól hangzik? Miért ne lephetné meg a kicsiket a közelgő jeles ünnepen olyan ajándékkal, ami felbecsülhetetlen értékkel ajándékozza meg őket: a mozgás, a természet és az egészséges versenyszellem örömével. A kifogáskeresés helyett húzza fel a tornacsukát, fogja meg a gyerkőce kezét és irány a természet!